hirdetés

Szekszárdi borokkal kísért gourmet vacsora a Duna Gardenben

Makk Norbert, a szekszárdi Bodri Pincészet Optimus Éttermének konyhafőnöke, és Szabó Zsolt, a Duna Garden Étterem és Hotel séfje közös, fúziós gourmet vacsorát készített a Duna Garden vendégeinek szeptember 19-én.

hirdetés

A vendégeket Gendur András köszöntötte, bemutatva a vendéglátókat: Dunai Dorottyát, a Duna Garden ügyvezető igazgatóját és Bodri Istvánt, a Bodri Pincészet tulajdonosát, valamint a két séfet.

A menü fogásait a Bodri Pincészet borai kísérték, a vendégek a séf és a borász bevezetője után kóstolhatták az étel-bor párosításokat. A borvacsora alatt a híres Vajda Gipsy Zenekar szolgáltatta a muzsikát. A fogadó falatka Székelykáposztás mangalica sonka volt, amihez Szekszárdi Sillert ajánlottak a vendégeknek. A kecskesajtvariációs hideg előételhez pedig Szekszárdi Sári Chardonnay-t. Nagyon nagy sikert aratott a Vargánya capuccino leves, amit kávéolajjal és parmezán sütivel készítettek el a séfek, és ehhez ajánlotta Bodri István a Faluhely Pinot Noir Válogatást. A meleg előétel Mozaikos kacsamell volt birsalma raviolival és édesburgonya habbal, amit a borvidék ikonikus itala, a Szekszárdi Bikavér kísért.

Főételnek Szarvascombot készítettek a szakácsok, csokoládé mártással, fava babpürével és polentával, ezt a birtok egyik ikonikus itala, a Szekszárdi Cuvée, a Gold Optimus kísérte. Desszertként Sütőtökös creme brullée zárta a különleges ételsort, amit mák mousse-szal és rétes chips-szel tálaltak, ennek kísérője a Szekszárdi Faluhely Merlot Válogatás volt.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai