Tizedszerre Rosalia Fesztivál

Tizedik alkalommal szervezik a Rosalia Fesztivált július 2. és 4. között, a városligeti rendezvényen több mint 60 borász borai mellett kiválasztják a Liget Borát, lesznek gasztronómiai különlegességek, valamint a Máltai Manufaktúra is bemutatja termékeit.

A Rosalia Fesztivált először 2012-ben rendezték meg a budai Gesztenyés kertben, a Budai Borfesztivál nyárköszöntő kísérőrendezvényeként. A rendezvény 2016-ban költözött a megújuló Városligetbe. Az új helyszíntől az is várható, hogy a meglévő hazai turisták mellett idővel a külföldiek is megjelenjenek a fesztiválon - közölte Zilai Zoltán, a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. ügyvezetője a rendezvényről tartott keddi sajtótájékoztatón.

Az eseményen a Liget Bora választásnál kiderül, hogy melyik a látogatók kedvenc rozéja, mely egyben a Liget Budapest reprezentatív bora is lesz az év hátralevő részében; az elismerésért harminc rozé verseng. A rendezvényen kóstolható lesz az idei VinAgora Nemzetközi Borverseny legjobb rozéja és legjobb gyöngyözőbora is. A Rosalia Fesztiválon fehér- és vörösborok is kóstolhatók lesznek. A látogatók gasztronómiai különlegességeket is fogyaszthatnak, többek között tépettmalac-burgert, magyaros fűszerezésű lepényt, valamint a Rosalia Kürtős Szelet nevű desszertet is.

A hátrányos helyzetűeket foglalkoztató, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által létrehozott Máltai Manufaktúra idén először állítja ki a fesztiválon az ország hátrányos helyzetű részein készült kézműves édességeket. A SPAR Magyarország a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft.-vel egy különleges bort mutat be. A vállalat nyílt pályázatot hirdetett, a díjnyertes tételt, vagyis a Rosalia rozét több mint 50 tétel közül választották ki. A győztes a móri Paulus Molnár Borház bora lett, amely a Merlot és Pinot noir ötvözésével készült zamatos rozé. A járványhelyzetre való tekintettel idén a Rosalia területét körbekerítik. A fesztiválra kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt, valamint a felügyelete alatt álló 18 év alatti gyermek léphet be.

Forrás: MTI


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.