hirdetés

Tökéletes napkezdés a Damniczki cukiban

Télen - nyáron mindig találni valami különlegeset a Damniczki cukiban. Most kipróbáltuk a tökéletes francia reggelit is.

hirdetés

Milyen egy reggeli a Damniczki Budapest – cukrász manufaktúrában? Ezt nem könnyű szavakba önteni. Annyi biztos, hogy a hozzávalók közül itt száműzték a mesterséges anyagokat és ízfokozókat és eredeti, lehetőleg szezonális gyümölcsöket, zöldségeket, bioélelmiszereket használnak termékeikhez.

A tökéletes reggeli
A tökéletes reggeli

Ehhez nagyszerű beszállító partnerre is találtak Markovics Gergely, a The Mill kézműves pékség pékmesterének személyében, aki szerint lehet, hogy ezek a termékek kisebb méretűek, mivel nincs bennük adalékanyag és térfogatnövelő szer sem, ugyanakkor beltartalmuk nagyobb, ezért sokkal laktatóbbak.

Péksütemények
Péksütemények

"Én úgy szeretem a túrósbatyut, ha az túrós! Kanállal mérjük rá a túrót, minden batyuban 5 dkg nagyon finom biotúró van. Túró és túró között is nagy különbség van, itt minden tejtermék szabadon tartott tehenektől származik" - fűzi hozzá büszkén. 

Mi megkóstoltuk a tormás, medvehagymás, kápiapaprikás sonkás hajtást és a legújabb terméküket a vegetáriánus kosárkát is, mely olyan kapós volt, hogy aki nem kapott idejében észbe, sajnos lemaradt róla.

Egyébként 50-60 péksüti van rendszeresen a termékpalettán, de ebben mindig vannak szezonális termékek is, melynek nagy jelentőséget tulajdonít Gergő. Úgy látja, hogy a reggelinek mostanában egyre nagyobb kultusza van a városban, egyre népszerűbbek a jó reggelizőhelyek is. Vannak olyan cégek is, ahová naponta szállítják reggeli kínálatukat.

Monodesszertek
Monodesszertek

Ami azonban érdekes, hogy a reggelizővendégek nagy része nem munka előtt, hanem munka közben jön ide, ugyanis üzleti partnerekkel találkozik. Ezért ma már a péksüti nem csak a reggelihez köthető, hanem a délutáni kávé mellé is.

A reggeli élménynek része a jó kávé

Az igazi franciás reggeli élményéhez hozzájárulnak a gondosan válogatott alapanyagokból készült kávés italok is. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogy ezeket milyen alapanyagokból, mivel és ki készíti - hívta fel a figyelmünket Gyuricza Brigitta a cukrászda díjnyertes baristája.

A Damniczki Budapest – cukrász manufaktúra kávékínálatában megtalálható a közkedvelt kiváló minőségű  olasz espresso, de az újhullámos, világos pörkölésű, termőterület-szelektált kávé is és a baristák a filterkávé készítés világában szintén otthonosan mozognak.

Kávé profi kézből
Kávé profi kézből

Természetesen a kávék mellett elérhetők a különleges italok is, mint például a gyömbéres rozmaringos vagy csipkés tárkonyos vagy éppen a narancsos ánizsos limonádé, melyek forró és hideg változatban egyaránt nagy slágernek számítanak. Egy probléma van csak, ha valaki megkóstolja, könnyen függővé válhat!

Rozmaringos, gyömbéres limonádé
Rozmaringos, gyömbéres limonádé

 Előtérben a szezonalitás

A Damniczki Budapest – cukrász manufaktúra elkötelezett híve a szezonalitásnak, a fagylaltpultban már jelenleg is 24-féle szorbet és tejes fagylalt található, de a nyári szezonban 52 tégelyes a szortiment.

A híres fagyiszortiment
A híres fagyiszortiment

A kedvelt klasszikusok – vörösboros málna, gyömbéres maláta, sós vajas kukorica - mellett számtalan újdonság is fellelhető a pultban, ilyen többek között a szomolyai fekete cseresznye szorbet vagy a tavasz sztárja, a mascarponés medvehagyma.

Fagyikóstolás
Fagyikóstolás

Saját gyümölcsfeldolgozónk van a cukrászüzem mellett, ahol a hűtőben megtalálhatók a frissen pürésített gyümölcsök, ezekből készülnek a fagylaltok, az 1400 méteres cukrászüzemünkben. A minőségből cukrászunk, Damniczki Balázs nem enged. Balázs kísérletező kedvű, a  desszertválaszték is az évszaknak megfelelően változik - meséli Tóth Viktor tulajdonos. Most a legújabb kedvenc a sósmogyorós mousse desszert fekete szójaszósszal, mely természetesen fagyi változatban is kapható.

A Herczegprímás utcai üzlet mindenesetre magasra tette a mércét és annak ellenére, hogy előttük minden fel van túrva a júliusban nyíló sétálóutca építése miatt, a törzsvendégek nem tágítanak. Ezután mi sem fogunk!

 

Ördög Ágnes
a szerző cikkei

(forrás: Vendég&Hotel Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Készül-e korlátozásokra a 4. hullám kapcsán?

Kiadónk társoldalai