hirdetés

Tücsköt, bogarat a tányérra a BGE-n!

A fenntartható étrend és az ehető rovarok "kerülnek terítékre" a Budapesti Gazdasági Egyetemen a Kutatók Éjszakája alkalmából.

hirdetés

2050-re több, mint 9 milliárdra becsülik a bolygó népességét, mely komoly kihívás elé fogja állítani az élelmiszerellátás összes szereplőjét. Azért, hogy a jövő generációinak ez ne okozzon problémát, fontos, hogy a környezeti hatások mérséklése mellett egy fenntarthatóbb élelmiszerelőállítás és a táplálkozási szokások ilyen irányú átalakítása felé tudjunk nyitni. Az ehető bogarak, rovarlárvák kiváló alternatív energiaforrások lehetnek manapság - áll a Budapesti Gazdasági Egyetem sajtóközleményében. A felsőoktatási intézmény idén a Kutatók Éjszakáján arra invitálja az érdeklődőket, hogy kóstolják meg „bogaras menüiket”* és ismerjé meg a rovarok világát a fenntartható gasztronómia szemszögéből!A TÜCSÖK ÉS BOGÁR, AVAGY ÚTON A FENNTARTHATÓ ÉTREND FELÉ c. program mellett számos izgalmas programmal várják még személyesen és online formában az idei Kutatók éjszakáján az érdeklődőket 2021. szeptember 24-én pénteken a Budapesti Gazdasági Egyetemen.

 helyszín: (Tücsök és Bogár) – Budapesti Gazdasági Egyetem - KVIK

1054 Budapest, Alkotmány utca 9-11. alagsor

időpont: 2021. szeptember 24. 16:00 – 18:00

Regisztrálni az eseményre ITT lehet.

*Erre azért adódik lehetőség, mert az Európai Unió erre hivatott bizottsága 2021 júniusában adott első alkalommal engedélyt szárított rovarlárva élelmiszerként történő forgalmazására.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Az eddigi foglalási adatok alapján hogy látják az idei évet?

Kiadónk társoldalai