Változik a sörpiac: már nincs szükség kemény ökölre

2021-ben új időszámítás kezdődik Magyarország egyik legismertebb kisüzemi sörfőzdéjénél. A Balatonvilágoson működő Hedon Sörfőzde az elmúlt év végén nehéz döntésre szánta rá magát: megválik a legismertebb termékeit megszemélyesítő karakterektől.

A főzde a Charlie és Johnny Firpo nevű, emblematikus söreinek receptjét, a további termékeihez hasonlóan, folyamatosan fejlesztette az utóbbi években. A termékfejlesztés tavaly egy következő szintre lépett, de ez csak az egyik oka annak, hogy a jövőben megújult arculattal, Charlie és Johnny néven találkozhatnak a fogyasztók a szóban forgó sörökkel.

A Hedon mindig nagy figyelmet szentelt ezen márkáinak, ugyanakkor a koronavírus járvány okozta gazdasági visszaesés a sörfőzdét is érinti, a Charlie és Johnny Firpo sörök címkéin feltüntetett karaktereket pedig csak igen magas licencdíj ellenében használhatná tovább. A sörfőzdénél, annak érdekében, hogy a lehető legjobb minőségben tudják tovább készíteni a szóban forgó két sör mellett a többi terméket is, úgy döntöttek, megújítják a két emblematikus Hedon sört, illetve trióvá bővítik a jól ismert párost.



A termékfejlesztéseknek hála a szóban forgó sörök mostani változata kellőképpen letisztult és tökéletesre csiszolt, így az eddig ismert címkék nélkül is fogyasztók kedvence maradhat. 

A Charlie marad az a telt ízvilágú, malátás-rozsos, Cascade komlóval fűszerezett, american pale ale, amely a receptfejlesztésnek köszönhetően az eddiginél is vibrálóbban citrusos, miközben megőrizte barnás árnyalatát és határozott karakterét.

A Johnny könnyed, virágos illatú, kellemesen komlózott blonde ale, amely a világ legnépszerűbb komlói között emlegetett Chinook és Mosaic fajtákkal készül. Ezek biztosítják a 4,8 százalékos alkohol tartalmú sör izgalmasan fenyős, trópusi gyümölcsös ízjegyeit.

A legendás páros első tagjából, Charlie-ból pedig immár téli változatot is főznek Balatonvilágoson: a Winter Charlie egy olyan, rozsos stout, amelyben a Niko Kyoto Cold Brew kávé – a főzde első saját fejlesztésű, alkoholmentes terméke – és laktóz teszi felejthetetlenné, ugyanakkor lágyabbá az élményt. A Vic Secret és Loral komlóval fűszerezett újdonság alapja egy kevéssé keserű ízvilágú, sötét ale, amely a cold brew kávéval meglepően frissítő arcát mutatja.

A Charlie, a Johnny és a Winter Charlie már a Hedon tartályaiban vannak, hamarosan palackba kerülnek, és a fogyasztóük is találkozhatnak velük.

Forrás: Store insider


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.