hirdetés

Wang vég

Wang Qiang neve immár fogalommá vált a magyar gasztrománok körében: zuglói, Gizella úti étterme valamint a ferencvárosi, Telepy utcai műintézménye ismert zarándokhely – volt eddig.

hirdetés

Ugyanis egymás után, először a Telepy utcai, majd júliustól a zuglói konyhán is lehúzzák a rolót. Jó hír a rosszban: Wang mester nem vonul ki örökre a magyarországi kulináris térképről, hanem zuglói helyét mindössze szeptemberig – egy átalakítás erejéig – tartja zárva, a ferencvárosi, valóban kissé lepukkant hangulatú éttermi hadállását viszont végképp feladja. Méghozzá azért, mert Pesten, a Belváros szívében épp mostanában keresi azt a helyet, ahol reményei szerint hamarosan egy kínai topéttermet nyit majd.

Szintén jó hír, hogy a Gizella úti Wang vendéglőben megmarad a szeptemberi újranyitást követően a négy kínai konyha érdekes fúziója és kínálata is – igaz, egészen másképp tálalva (és legfőképp elkészítve a konyhán), mint ahogy idáig történt. Most tehát itt a Wang vég: a Telepy utcában kínált méltán hires és legkeresettebb szecsuáni fogástól, az un. Ég és föld oldalastól például végképp búcsút vehetünk, ám aki nagyon igyekszik – e hét végéig még degeszre tömheti a bendőjét vele.

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Egyetért-e azzal, hogy idén elmarad a budapesti Vörösmarty téri karácsonyi vásár?

Kiadónk társoldalai