A fülétől a farkáig...

Amikor étterembe készül bárki is, csak a legritkább esetben választja egy szálloda éttermét. Pedig ma már számtalan érv szól e meghatározó gasztronómiai műhelyek mellett.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A szállodai vendéglátó egységeknek sok előítélettel kell megküzdeniük, annak ellenére, hogy kínálatukat mindig a legújabb nemzetközi gasztronómiai trendek alapján állítják össze a legszélesebb tapasztalatokkal rendelkező, kitűnő séfek. A hazai vendégek esetében olyan előfeltételezéseket kell lerombolniuk, mint a megfizethetetlen árszínvonal, a hagyományos magyar ételkínálat, az unalmas étlap és a tömeges étkeztetés.

László György, a Danubius Hotels Group vezető konyhafőnöke 46 szálloda séfjeinek munkájáért, konyháinak összehangolt működéséért felel 5 országban. „A nemzetközi gasztronómiában jelentkező új trendek, a hagyomány és evolúció valamint a gasztroglobalizáció nálunk is meghatározóak. Folyamatosan megújulni képes konyháinkban a kor szellemének és a vendégek igényeinek megfelelően természetesen a XXI. századi konyhai technológiák és a legkorszerűbb tálalóeszközök is megtalálhatóak.” A trendkövető, ám a hagyományokat megtartó, klasszikusokat újragondoló kínálatra jó példa a kortárs ételeket és kézműves söröket kínáló, kívül-belül stílusosan megújult Gellért Söröző és annak terasza. A Danubius Hotel Gellért a magas színvonalú indoor gasztronómiai fesztiválok rendezésével hívta fel magára a hazai közönség figyelmét, a legismertebb az immár 5 alkalommal megrendezett, nagyszabású Márton Napi Liba- és Borfesztivál, de volt itt már spanyol bor-, balatoni bor- és hal fesztivál, jelenleg az „Első téli sörfesztivál” megrendezésére készül Frideczky András séf és csapata.

A Radisson Blu Béke Brain Food koncepciójais nagy siker: innovatív tálalás, a kávészüneti kínálat megreformálása: teljes kiőrlésű kenyereket, halféléket, nyers zöldségeket és gyümölcsöket kínálnak.  A Béke Zsolnay Kávéháza kínálja a legkülönlegesebb glutén-, cukor- és laktózmentes süteményeket a városban, de Bechmann György cukrászmester bármely különlegessége világszínvonalú.

A City Center Hungaria valamint a Danubius Hotel Arena éttermeiben Eper és Spárga Napokkal erősítenek. A pécsi Palatinus Étteremben pedig tavasz elején medvehagymás ételeket kínálnak. A győri Rába Hotel éttermének, a „Belgának” egyre nő a hírneve, ahol most épp a „Fülétől a farkáig” trendet követik, azaz a a nyersanyagok lehető legnagyobb részét igyekeznek hasznosítani - szakítva az étel elkészítésének azzal a korábbi gyakorlatával, mely a levágott állatok, megtermelt növények nem csekély részét hulladékként kezelte. Az új irányzat követői szeretnék vendégeiket környezettudatos gondolkodásmódra szoktatni: minél kevesebb alapanyag megy veszendőbe, annál többet tettünk a fenntartható gazdálkodásért. 

Forrás: Danubius


A Marriott-nál  indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként

A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként 

A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.