hirdetés

Magyar kastélyhotel Európa legjobbjai között

A Heritage Hotels of Europe 2018 díjazottjait tegnap jelentették be a szlovákiai 5 csillagos Château Belában megrendezett elegáns díjátadó ünnepség keretein belül. A 7 kategóriában kiosztott elismerés egyikét az alsópetényi Prónay Kastély kapta, ezzel bekerülve Európa legjobbjai közé.

hirdetés

A Prónay Kastély részéről Tömösvári Szilvia kastélyigazgató vette át személyesen az oklevelet melyhez kapcsolódóan Gulyás Eszter – A Magyar Kastélyszállodák Szövetségének elnöke -, mint díjátadó elmondta, hogy a „Host of the Year“ cím talán a legrangosabb elismerés az összes kategória közül, hisz magában foglalja a teljes szolgáltatási paletta professzionális működtetését, és mindemeltt a házigazdák folyamatos jelenléte teszi igazán tökéletessé egy ilyen historikus épület mindennapjait.

  A képen: az alapító elnökök és a Hertiage Hotels of Europe 2018 díjazottjai
A képen: az alapító elnökök és a Hertiage Hotels of Europe 2018 díjazottjai

A Heritage Hotels of Europe díjazottjai a 9 tagország, több, mint 100 történelmi házai közül kerültek ki. A utzatók által leadott voksok után egy 7 tagú nemzetközi szakmai zsűri döntése alapján az alábbi kastélyok vehették át az elismeréseket:

HERITAGE HOTELS OF EUROPE 2018 DÍJAZOTTJAI

Heritage & Design Chateau Gbeľany, Gbeľany, Slovakia

Heritage & Wellness Grandhotel Praha, Tatranská Lomnica, Slovakia

Heritage & Gastronomy Strasserwirt - Herrenansitz zu Tirol, Strassen, Austria

Heritage & Hospitality Romantik Hotel Gmachl, Elixhausen, Austria

Heritage & Culture Hotel Schloss Leopoldskron, Salzburg, Austria

Heritage & Romance Hotel Château Béla, Belá, Slovakia

Host of the Year Prónay Kastély, Alsópetény, Hungary

A Heritage Hotels of Europe az osztrák „Schlosshotels & Herrenhäuser” a szlovák Historic Hotels of Slovakia” és a magyar „Magyar Kastélyszállodák Szövetsége” együttműködéseként jött létre. Tagjaik egy közös „ernyő” alatt képviselik Európa kastélyszállodáit. Az együttműködéssel az alapító elnökök – Gulyás Eszter (Magyarország), Jan Svoboda (Szlovákia) és Max Eidlhuber (Ausztria) az európai szintű hálózatépítés és a jövőben egyre nagyobb teret nyerő kulturális turizmus erősítésének fontosságát helyezik a fókuszba.

A tagországok:

- Magyarország

- Ausztria

- Szlovákia

- Csehország,

- Németország,

- Olaszország,

- Szlovénia,

- Horvátország

- Svájc.

 

A Budapesthez közeli, teljes körűen felújított alsópetényi Prónay-kastély barokk műemlékegyüttes, amely esküvők és családi, baráti események illetve konferenciák, szakmai és kulturális rendezvények helyszíneként várja vendégeit. Szobák száma: 4 kastély lakosztály, 24 szállodai szoba A rendezvényterem kapacitása: 150 fő.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai