Hol van a legtöbb baktérium egy szállodában?

Az ABC News mikrobiológusokat kért fel, hogy mérjék fel kilenc Los Angeles-i szállóban a helyzetet. A három olcsó, három középkategóriás és három luxushotel vizsgálata során született néhány meglepő adat, például kiderült, hogy korántsem a vécéken hemzseg a legtöbb baktérium.

A mikrobiológusok sem számítottak arra, hogy a legrosszabb állapotban a szállodai hajszárítók lesznek. Ezeken gyakorlatilag minden olyan baktérium fellelhető volt, ami egy hotelben megbetegíthet. Előfordul a hajszárítókon több influenza és hasmenést okozó vírus, illetve torokfájást, megfázást kiváltó baktériumok. A kutatók szerint sok helyen találtak belőlük akkora mennyiséget, ami bőven elegendő ahhoz, hogy valaki megbetegedjen. A tesztek során a hajszárító mellett vizsgálták a vécét, a csapokat, a mosdókagylókat, a poharakat és a fémtárgyakat.

A kilenc hotelből hat esetében találtak a mosdóban aggasztóan sok baktériumot. Noha a vécéken több baci volt, mint a legtöbb ember otthonában, a vizsgálatot végzők általánosságban meg voltak elégedve az eredményekkel. A szobaszerviz kinyomtatott menüje szintén mikroszkóp alá került, ahonnan újabb adag rejtett baktérium bukkant elő. Még az egyik ötcsillagos szállodában is számos baktériumot találtak az étlapon, noha a másik kettő tisztának bizonyult.

Egy másik aggasztó tárgy volt a szobáknak a jeges vödör. A kutatók itt egy helyen ötször annyi baktériumot találtak, mint amennyit elfogadhatónak tartottak volna. A mikrobiológusok szerint összességében a legtöbb hotelben kicsi az esélye, hogy egy egészséges immunrendszerrel rendelkező ember megbetegedjen. Aki mégis aggodalmaskodna, az vigyen saját hajszárítót, és ne tegyen az italába jeget a vödörből.

Forrás: Femina


Luxusszállodát nyitott az Orient Express Rómában

Luxusszállodát nyitott az Orient Express Rómában 

Az Orient Express La Minerva a legújabb ötcsillagos szálloda, amely Rómában nyílt meg.
Újjászületés – ismét fogad vendégeket a tavaly leégett visegrádi Silvanus

Újjászületés – ismét fogad vendégeket a tavaly leégett visegrádi Silvanus 

Bár hivatalosan csak kedden nyitott újra a visegrádi Hotel Silvanus, már sok szoba volt foglalt, és a szerdai ünnepélyes megnyitó alatt is egyre érkeztek vendégek a házba.
Tűz Ronaldo marrakeshi szállodájában

Tűz Ronaldo marrakeshi szállodájában 

A tűzesetet „kis tűzként” írták le, azonban lángokat is lehetett látni az épületen belül, ami aggodalmat keltett a vendégek és a személyzet körében.
Magyar portré- és divatfotós kiállítása nyílt a Vár tövében

Magyar portré- és divatfotós kiállítása nyílt a Vár tövében 

Hetedik Art Corner kiállítás – a Leo Bistro és a Hotel Clark közösségi tereiben.
MSZÉSZ-elnök: erős évet zárt a hazai szállodaipar 2024-ben

MSZÉSZ-elnök: erős évet zárt a hazai szállodaipar 2024-ben 

Somlyai Zoltán ismertette a legfrissebb adatokat, információkat a budapesti régióülésen.
Közeledik a Hotels Tomorrow 2025

Közeledik a Hotels Tomorrow 2025 

Az idei Hotels Tomorrow konferencia 2025. június 30-án és július 1-jén kerül megrendezésre Párizsban.
INS: friss vendégéjszakaszámok Romániából

INS: friss vendégéjszakaszámok Romániából 

Csökkenő turistaérkezést és vendéjszakaszámot regisztráltak keleti szomszédainknál.
Akcióban a HotelHero

Akcióban a HotelHero  

A szállodák és éttermek összefogásának köszönhetően 2025. február 2-a óta vasárnaponként 300 rászoruló jut egy-egy tányér meleg ételhez.
Az Accor valóban egyedi élményeket kínáló brandje idén további házakkal bővül

Az Accor valóban egyedi élményeket kínáló brandje idén további házakkal bővül 

Európa-szerte tovább bővül az egyedi szálláshelyeket kínáló Handwritten Collection.
Fontos mérföldkő a hostellánc életében

Fontos mérföldkő a hostellánc életében 

Új szintre lépett az a&o Hostels minőségirányítása.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.