Személyzet nélküli okosüzlet Újbudán

Megnyitotta első, személyzet nélkül működő okos értékesítési pontját az Auchan Magyarország Újbudán 100 millió forintos beruházásból.

Az MTI megkeresésére elmondták: az IT-infrastruktúrát és az automatizációt úgy alakították ki, hogy a cég rendszereibe integrálható legyen.

Közölték, a vásárlói visszajelzések alapján méri fel a társaság, hogy a Nyugat-Európában és a tengerentúlon egyre népszerűbb, nonstop és gyors vásárlási lehetőséget biztosító megoldásra mekkora igény mutatkozik Magyarországon.

A pilot-projektként megvalósuló beruházás megtérülése függ attól, hogy később hány ilyen egységet lehet majd nyitni és üzemeltetni – fűzték hozzá.


Fotó: Depositphotos

A személyzet nélküli okos értékesítési pont a GDPR szabályok betartásával egy mesterséges intelligencia alapú kamerarendszerrel és súlyérzékelő polcrendszerrel működik.

A 18 négyzetméteres új üzletformátum könnyűszerkezetes kivitelben készült, amit szinte bárhol fel lehet állítani.

Alkoholt és más korhatárhoz kötött árucikkeket nem árulnak az ületben, de több száz sajátmárkás termék elérhető lesz

- közölték.

Az Auchan technológiai partnere a project megvalósításában az automatizált kereskedelmi megoldásokat kínáló Kende Retail Operation Kft. volt.

 


Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.
Új korszak a siófoki menzán

Új korszak a siófoki menzán 

Siófok összes általános- és középiskolájában bevezették a svédasztalos rendszerű menzát.
Mire fordítják a falusi kiskocsmák a rájuk hulló állami támogatást?

Mire fordítják a falusi kiskocsmák a rájuk hulló állami támogatást? 

A Kisfaludy Program tájékoztatása szerint az üzletenkénti 3 millió forintos forrásra a pályázatra jogosult italüzletek mintegy 80 százaléka jelentkezett.
Csókaszőlő, laska, piros bakator

Csókaszőlő, laska, piros bakator 

Régi magyar szőlőfajták kóstolója egy budai gimnáziumban.
Költészet, gasztronómiai ínyencségek a Centrálban, és egy hűséges négylábú kalandjai

Költészet, gasztronómiai ínyencségek a Centrálban, és egy hűséges négylábú kalandjai 

Budapest szívében, a patinás Centrál Kávéházban, április 10-én különleges esemény részesei lehettünk.
Gyorsétteremlánc-nyitás a pesti plázában

Gyorsétteremlánc-nyitás a pesti plázában 

A Burger King újabb egységgel bővítette hazai hálózatát.
Érkezik a Csak a Mentes Tavaszi Fesztivál

Érkezik a Csak a Mentes Tavaszi Fesztivál 

Több, mint 80 kiállító, mentes húsvéti készülődés, vegán sonka és húsvéti kalács- április 12-én és 13-án.
A pesti Belváros egyik menő éttermének étlapján ott a magyar lángos

A pesti Belváros egyik menő éttermének étlapján ott a magyar lángos 

Igaz, némi Dani Garcia-féle csavarral – de valóban egy ideje ott szerepel az előételek között.
Változóban az európai prémium borok piaca

Változóban az európai prémium borok piaca 

Trump vámpolitikája az európai prémium borok piacát is átalakítja.
Szezonnyitó piknik Noszvajon

Szezonnyitó piknik Noszvajon 

Májusban 10. alkalommal jönnek össze Noszvaj Síkfőkúton a SVÉT (Stílusos Vidéki Éttermiség) éttermei és helyi borászatok, hogy egy könnyed, kötetlen hangulatú délutánon elvarázsolják a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.