hirdetés

Megőrzik és szállodává alakítják a Nintendo régi, art déco székházát

Megmentik és butikhotellé alakítják át a Nintendo használaton kívüli régi kiotói székházát, amelyet art déco stíluselemek felhasználásával emeltek 1930-ban, amikor még csak hazai és külföldi játékkártyákat gyártott a ma főleg videojátékairól híres világcég.

hirdetés

A négyemeletes betonépület nem látogatható, ennek ellenére szerepel az online útikalauzokban a császári Japán fővárosa, Kiotó egyik nevezetességeként.

A Simogjo negyedben lévő volt székház bejáratánál még láthatók a régi névtáblák, amelyek közül az angol nyelvűn The Nintendo Playing Card Co., a japán nyelvűn pedig Jamaucsi Nintendo néven szerepel az 1889-ben alapított vállalat.

Az épület 1959-ig, a Higasijama kerületben emelt új székház elkészültéig szolgált a Nintendo központi irodaházaként.

James Burns via Twitter
James Burns via Twitter

Az átalakítási projekt gazdái azt ígérik, hogy a Nintendo-videojátékok rajongói számára kultikus jelentőségű épületet külsőleg a lehető legnagyobb mértékig megőrzik, jelentős átépítéseket belül végeznek.

Az átalakítást Ando Tadao rangos japán építész felügyeli, a munkát a történelmi épületek újrahasznosításával foglalkozó Plan Do See végzi.

A rendkívül kedvező fekvésű - a főpályaudvartól és több jelentős kiotói látnivalótól néhány percnyi sétára lévő - húszszobás butikhotel átadását 2021 nyarára tervezik.

(forrás: 24.hu/MTI)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai