A hotel tavaly télen kezdődött és idén tavasszal befejeződött átépítésével a Danubius a DVM groupot bízta meg, amelynek szakértői a lánc számos szállodájának (pl. Hilton Budapest, Health Spa Resort Margitsziget, Radisson Blu Béke Hotel, Health Spa Resort Aqua Hévíz) újjászületésében közreműködtek az elmúlt évek során, míg a dizájn a spanyol Nathalie Rottenburg nevéhez köthető.
Ahogy a szálloda igazgatója, Varga Csaba elmondta, a Helia esetében a cél a konferenciák, az üzleti vendégek és az egyéni városlátogató turisták igényeinek kielégítése volt. Ehhez a belső terek, a funkcionalitás és a technológia minél praktikusabb megtervezésére szükség volt, hogy valódi élményeket kínáljanak a hozzájuk érkezőknek.
A szálloda lokációjából adódóan messze van a belvárosi éttermek gazdag kínálatától, ezért házon belül igyekeznek minél sokszínűbb választékot nyújtani vendégeiknek – mondta el Maráczi Imre, a Danubius Group vezető konyhafőnöke, aki a teljes lánc egységes gasztronómiájáért felel. A legmagasabb éttermi minőségi sztenderdek szerint felépített gasztroprofil lényege, hogy a szállodacsoport tagjai között egy egységes színvonalat alakít ki, miközben újrapozícionálja az éttermeket saját stílusuknak, adottságaiknak és igényeiknek megfelelően, egyedi megoldásokkal testre szabva.
A fenntarthatóság jegyében alapanyagaik helyi termelőktől származnak, szezonban a zöldség-gyümölcs kínálat biztosan magyar termelőtől érkezik, a borkínálat zömét hazai tételek adják, az étlapon pedig a rántott borjúlábtól a lángosig és a Cézár salátáig terjed a kínálat. És fontos szerepet kapnak a tematikus napok is, főleg olyan országok és régiók konyhájával, amelyek nem igazán elérhetőek a hazai piacon. Tavaly a sváb és a finn konyhát ismertették meg a vendégekkel, idén ősszel pedig orosz napokkal készülnek.
A felújítás során az Episode étterem szekcionálhatóvá vált, és látványkonyhát is kapott, amelyet különösen a reggeli során élveznek a vendégek – mondta el Tóth Zoltán, a Helia séfje. A közelmúltban szintén felújított Yellow Bistro & Bar osztozik az étteremmel a hatalmas, közel 200 fős összkapacitású teraszon, amely a Duna mellett, gyönyörű panorámával, fiatalos stílussal várja vendégeit. A Yellow Bistro & Bar külön étlappal rendelkezik, korszerű és izgalmas bisztró-kínálattal, valamint a bárokra jellemző változatos italválasztékkal. Az Episode Étterem a terasszal kiegészülve összesen 500 fő befogadására alkalmas, kiválóan kiegészítve a rendezvénytermek kínálatát.