hirdetés

Rangos díjjal köszönti az új évet a JAB

Magyarország legnagyobb HoReCa textilbeszállítójának anyacégének, a németországi JAB Anstoetz Groupnak ítélték oda 2021-ben a német fenntarthatósági tervezési díjat, az OceanSave Award-ot.

hirdetés

A német anyacég működését meghatározó célok – ilyen az innováció, csúcsminőség, fenntarthatóság – egybecseng e díj alapgondolatával. Ennek jegyében fejlesztettek ki a JAB-nál egy speciális technológiával készült új kollekciót, amely – nem véletlenül – a Nature Protect nevet kapta, és amelyet az OceanSave, vagyis a fenntartható, zöld eszme előtérbe helyezésével terveztek, valósítottak meg,  és került be az idei tavaszi-nyári időszakra kínált termékskálájukba.

123rf
123rf

Vissza a természetbe

E kollekció tagjai mind, egytől egyig topminőségű termékek – különféle fényáteresztő és dekortextíliákról van szó -, amelyek egy része szintetikus szálú polieszterből készült, másik részük alapanyaga organikus pamut, és amely a használatot követően nyugodt szívvel visszaküldhető a természetbe, azaz 100 százalékban komposztálható, majd ismét újrahasznosítható. Félreértés ne essék: nemcsak az organikus pamut komposztálható, hanem a szintetikus szálból készült textilek is, hiszen mindkét változatot OceanSave technológiával szőtték a gyárban. Annyi csupán e termékekhez a speciális kitétel az újrafelhasználhatóság érdekében, hogy ajánlott hozzá a varrócérna használata és a függönyszalagokkal történő feldolgozás – épp az újrahasznosítás érdekében. Ezt egyébként a gyártó – vagyis a JAB – jelzi is minden ilyen típusú termékén, erre külön felhívják a fenntartható textíliák irániti érdeklődők figyelmét.

Cserélné a függönyét? Adja le a régit!

A gyárba visszajuttatott termékeket – erről is adnak információt vevőiknek, hogy vigyék vissza hozzájuk a lecserélni kívánt textíliát – ipari komposztálás útján természetes anyagokká alakítják: tápanyaggá és biogázzá. Ezzel újrahasznosítható terméket hoznak létre – ez is a speciális, OceanSave technológiának köszönhető. Minderről egy címkével is ellátják az adott, újrahasznosított textilt (Cradle to Cradle Gold tanusítványt kap), így partnerük azonnal láthatja, hogy egy fenntartható termékről van adott esetben szó.

„Szeretnénk a leggyorsabb és leghatékonyabb módon útjára indítani és pozitív irányba előremozdítani ezzel a kollekcióval a világ textiliparának változását. Hiszünk abban, hogy az újrahasznosított termékek a jövő generációjá számára egy olyan fontos alapkövetelmény, amely a fenntarthatóság, a túlélés záloga is egyben ennél a sokat megélt és sok káros hatást elszenvedő helyen, mindannyiunk lakóhelyén, a földbolygónál”, mondta a díj odaítélése kapcsán a JAB Anstoetz Group vezérigazgatója, Carl Anstoetz.

A JAB egyik Natur Protect terméke
A JAB egyik Natur Protect terméke

Az OcenSave technológia lényege

- a káros anyagok nélkül festett üvegszálak nem mérgezőek,

- kellemes tapintású a bőr számára,

- könnyen mosható és tisztán tartható,

- teljesen lebomlanak biológiailag, így biztonsággal visszajuttatható a biológiai körforgásba,

- szennyezéstől mentes.

 

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja, a covid harmadik hulláma befolyással lesz a nyitási terveire?

Kiadónk társoldalai