hirdetés

Változás a Hotelstars Union történetében

Nemzetközi non-profit szervezetté alakult Belgiumban a Hotelstars Uniont (HSU) működtető HOTREC.

hirdetés

Az idei június 1-én tartott online közgyűlés előtt egy nappal került sor a HSU online meetingjére, amiről a HOTREC  sajtóközleményben számolt be.

Az EU tagállamainak egységes szállodaminősítési rendszere, a HOTELSTARS (HSU), amit 2009-ben Ausztria, Csehország Hollandia, Magyarország, Németország, Svédország és Svájc szállodaszövetségei alapítottak a HOTREC patronálásával.

Az azóta eltelt 12 év alatt a HSU-hoz Észtország (2021), Lettország (2010), Litvánia (2010), Luxemburg (2011), Málta (2012), Belgium (2013), Dánia (2013), Görögország (2013), Lichtenstein (2015), Szlovénia (2017) és Azerbajdzsán (2020) is csatlakozott.

2021 március 25-én, 12 évvel az alapítás után a HSU nagyot lépett előre, miután a belga törvények szerint nonprofit szervezetté alakult. Valamint Grúzia társult tagként, Románia és Ukrajna megfigyelőként csatlakozott a szervezethez. Franciaország, Írország, Lengyelország, Olaszország, Spanyolország és Szlovákia továbbra is megfigyelőként vesz részt a HSU-ban.

A HOTREC patronálása mellett jelenleg már 19 európai országban 22.000 szálloda, 1,2 millió szállodai szoba esetében azonos követelmények szerint történik azok minősítése, ami az átláthatóság, a minőség és a biztonság garanciáját jelenti mind a vendégek, mind a szállodaüzemeltetők részére.

(forrás: Hotelstars Union)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Mit gondol, hogy lehetne Budapest turizmusát fellendíteni?

Partnerünk