Változás a Hotelstars Union történetében

Változás a Hotelstars Union történetében 

Nemzetközi non-profit szervezetté alakult Belgiumban a Hotelstars Uniont (HSU) működtető HOTREC.

Már 17 új Hotelstars védjegy az idén 

A Hotelstars Minősítő Bizottság javaslata alapján a Bíráló Bizottság 1 db 1* - os , 7 db 3* - os, 1 db 3*superior, 7 db 4* - os és 1 db 4*superior védjegyet adományozott az alábbi szállodáknak eddig 2019 - ben.

Szlovénia is belépett a Hotelstars Unionba 

Szlovénia csatlakozásával a Hotelstars Union immár a 17. tagját köszönti.
Négy csillag superior minősítést kapott a Prestige Hotel Budapest

Négy csillag superior minősítést kapott a Prestige Hotel Budapest 

A tavaly tavasszal megnyílt Vigyázó Ferenc utcai boutique hotel, a Prestige Hotel Budapest managementje hivatalosan is megerősíti, hogy a szálloda immáron 4 csillag Superior besorolással folytatja működését.
Támogatja az EU a Hotelstars Uniont

Támogatja az EU a Hotelstars Uniont 

Az Európai Unió intézményei támogatják a Hotelstars Union - az európai szállodaipar minősítési rendszerének - további erősítését, tudtuk meg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének közleményéből.

Jót tesz a szállodáknak a Hotelstarts Union-besorolás 

Az Európai Parlament (EP) szerint is jó kezdeményezés a Hotelstars Union (HSU) a szállodai osztálybasorolási rendszerek harmonizálására - közölte a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége, miután a testület plenáris ülésén elfogadta a turizmusról szóló jelentést.

Változás a hotelminősítésben! 

A Hotelstars Union (HSU) üdvözli a napokban az UNWTO által megjelentetett az “Online vendégértékelés és szállodai minősítő rendszerek” és a “Szállodai minősítő rendszerek: kritériumok megújulása a 4 és 5 csillagos szállodákban ” című tanulmányokat.

Megmondják a csillagok 

Nagy port vert fel mind szállodás, mind a nagyközönség körében az a hír, amelyről elsőként az origo hírportál tudósított. Eszerint Széles Gábor, amint megvásárolta tavaly a zalacsányi, háromcsillagos minősítésű Batthyány Kastélyszállót, a három, Hotelstars Union (HU) által megszerzett csillag mellé odabiggyesztett még egyet, holott, mint írja a hírportál, az ehhez szükséges minősítést a ház sosem szerezte meg.

A Hotelstars egyre növekvő szerepe 

34 százaléka a hazai szállodáknak már csatlakozott a Hotelstars európiai minősítő rendszerhez – többek közt erről számolt be dr. Horváth Viktória, az NGM turizmusért felelős helyettes államtitkára szerdán Mátraházán, ahol ünnepélyes keretek közt adta át a Hotelstars Wellness védjegytáblát a LIFESTYLE HOTEL MÁTRA ****superior szálloda képviselőinek.

Egységes szállodai besorolás immár 15 európai országban 

A Hotelstars harmonizált szállodaminősítési rendszer továbbra is terjed az európai országokban. Dánia és Görögország csatlakozásával, így már 15 országban azonos szállodaminősítési rendszert alkalmaznak.

Le a csillagokkal! 

A Nemzeti Szállodai Tanúsító Védjegyrendszer háromszázadik Hotelstars védjegytábláját adták át ma Hajdúszoboszlón, a Hunguest Hotel Aqua-Solban. Dr. Horváth Viktória, a Nemzetgazdasági Minisztérium turisztikáért felelős helyettes államtitkára üdvözölte a Nemzeti Tanúsító Védjegyek sikerét, továbbá felhívta a védjegyrendszerhez nem csatlakozott szolgáltatók figyelmét a védjeggyel azonos megjelölés használatának elkerülésére.

Piackutatás készül az új európai szállodai követelményekről 

A Hotelstars Union a szállodák minősítését jelenleg 270 kritérium alapján végzi, a szabályozás szerint ezeket 4 évente felülvizsgálják, hogy a hotelek szolgáltatásai folyamatosan alkalmazkodjanak a vendégek elvárásainak változásához, a technikai fejlődéshez.

Újabb szállodákon ragyoghatnak csillagok 

A Nemzetgazdasági Minisztérium, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara képviselőiből álló Bíráló Bizottság újabb 14 szálloda pályázati minősítéséről, csillagok szerinti besorolásáról döntött és 4 db 3*-os, 1 db 3*superior és 9 db 4*-os védjegyet adományozott.

Fejlődni kell kihasználtságban és REVPAR-ban 

Az idei év első hét hónapjának eredményeit értékelte szolgáltatói szemszögből Kopócsy Andrea, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke. 

Átadták a 250. csillagos táblát 

250 főlé emelkedett a Hotelstars Nemzeti Tanúsító Védjeggyel rendelkező szállodák száma. 

Tizenhattal bővült a csillagos szállodák köre 

A Nemzetgazdasági Minisztérium, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara képviselőíből álló Bíráló Bizottság 2012. szeptember 13-án tartotta második ülését, mely során újabb 16 szálloda pályázati minősítéséről, csillagok szerinti besorolásáról döntöttek.

Hotelstars csillagok kerültek a Bástya Wellness Hotelre 

A hazai Hotelstars Union minősítési rendszerben megméretett szállodák közül a nyírbátori Bástya Wellness Hotel a régióban elsőként kapta meg a háromcsillagos minőséget igazoló védjegytáblát.

Hotelstars csillagok a Kálvária Hotelen 

A győri Kálvária Hotel megszerezte, megvédte eddigi három-, illetve négycsillagos besorolását a Hotelstars Nemzeti Szállodai Tanúsító védjegy rendszerében is.

Négycsillag superiorrá vált a Lifestyle Hotel Mátra 

A 2011 év végén nyílt hegyvidéki életmód hotel szolgáltatásai körének folyamatos bővülésével kiérdemelte, hogy a Hotelstars Union minősítő testület vizsgálatán az eddigi 4 csillagos besorolás helyett, mostantól a 4 csillag superior kategóriában szerepeljen, közölte lapunkkal a szálloda. 

Már hivatalos: nemzeti védjegy lett a Hotelstars! 

Több hónapos egyeztetés és tárgyalás után kedden aláírták a Nemzeti Szállodai Tanúsító Védjegy – Hotelstars megállapodást. Ennek értelmében 2012. július 1-jétől nemzeti védjeggyé válik a jelenleg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) tulajdonában lévő, és általa működtetett Hotelstars szállodaminősítési rendszer.

NGM-MSZÉSZ: Szorosra fűzött együttműködés 

A hazai szállodaipar és vendéglátás versenyképességét fokozhatja az a szándéknyilatkozat, amelyet a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) május eleji közgyűlésén írtak alá.

A Hotelstars Union 200. hazai szállója 

A telki Globall nyerte el csütörtökön a Hotelstars Szállodai Minősítő Rendszer 200. sikeres hazai minősítést tanúsító védjegyét. Az eseményen megjelent Egervári Sándor is, aki a Magyar Labdarúgó Szövetség szövetségi kapitányaként a szálloda – mint megtudtuk, elégedett – törzsvendégének számít. Meglátása szerint a személyzet barátságos és segítőkész hozzáállása teszi különösen otthonossá a világviszonylatban is színvonalas szállodát.

Lesz nemzeti szállodai védjegy? 

Úgy tűnik, nem lesz párhuzamosan két szállodaminőítési rendszer Magyarországon, a Hotelstars Union válhat mérvadóvá - derült ki az Országgyűlés Sport- és Turizmus Bizottságának szerdai ülésén. A mérkőzés a nemrég bevezetett, de egyre sikeresebb Hotelstars Union és egy tervezett, de a szállodákra még kidolgozott védjegy között dől el. A tárgyalások a tárca és szakmai szövetség közt május óta folynak.

Továbbra is kérdőjeles a nemzeti szállodai védjegy kérdése 

Új elnököt választott őszi ülésén a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ). A tagság a 2012-2014-es időszakra Kopócsy Andreát bízta meg az elnöki teendők ellátásával.

A Hotelstars Union első évéről... 

számoltak be a Budapesti Gazdasági Főiskola „Útkeresés és növekedés” című, a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából november 10-11. között rendezett tudományos konferenciáján. Munkatársunktól

Győrbe került a 175-ik Hotelstars Union tábla 

Győrbe került a 175-ik Hotelstars Union tábla

Hotelstars: Boscolo Budapest a 150. 

A Boscolo Budapest is csatlakozott a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének Hotelstars minősítési rendszeréhez, a szálloda kapta a 150. védjegyet, amelyet csütörtökön sajtótájékoztató keretében adott át Erdei János, a szövetség elnöke Engelbrecht Kingának, a szálloda igazgatójának.

Superior lett a Hotel Ovit 

A Hotelstars Union Bíráló Bizottsága sikeresnek nyilvánította a keszthelyi Hotel Ovit pályázatát, amely így (az eddigi 3* helyett) a 3* superior kategóriának megfelelő minősítő védjegy használatára jogosult.

Századik a debreceni Hotel Lycium 

Méghozzá azon hazai hotelek közt, mely megkapták Hotelstars Union minősítésüket - közölte a Turizmus Online-nal a szálloda.

5* Superior minősítést kapott a Corinthia Hotel Budapest 

Budapesten elsőként a Corinthia Hotel Budapest nyerte el az 5* Superior minősítést, értesült a TurizmusOnline.

Nemzetközi négycsillag a miskolci City Hotelnek 

A City Hotel Miskolc elnyerte a négy csillagos minősítést a Hotelstars Union rendszerében. Mi a Hotelstars Union? Milyen feltételekről van szó? Miért van szükség erre a minősítésre? Mindezekről dr. Barkóczi Istvánnal, a City Hotel Miskolc tulajdonosával beszélgetett az Észak-Magyarország munkatársa.

Hotelstars Union minősítést kapott az Expo Congress Hotel**** 

2011-ben 4-csillagos kategóriában a Mellow Mood szállodacsoporthoz tartozó Expo Congress Hotel**** is elnyerte a Hotelstars Union minősítését, melyhez 270 feltételnek kellett maradéktalanul megfelelnie.

Ismét egy Hotelstars minősítés 

2011-ben 4-csillagos kategóriában a Mellow Mood szállodacsoporthoz tartozó Expo Congress Hotel**** is elnyerte a Hotelstars Union minősítését, melyhez 270 feltételnek kellett maradéktalanul megfelelnie - tájékoztatta a Turizmus Online-t a Mellow Mood Group.

Határtalan diák kirándulások és hotel minősítések 

Nemzetiközi szállodaminősítésről és határon túli kirándulásokról tárgyalt szerdán Országgyűlés Sport- és Turizmusbizottsága. Munkatársunktól

A Hertelendy kastélyszálló is a Hotelstars-ban 

Magyarországon elsőként a Hertelendy Kastély 14 szobája nyerte el az 5* superior minősítést - közölte a Turizmus Online-nal a szálloda.

A Kempinski az első ötcsillagos hotel a Hotelstars rendszerben 

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest az első ötcsillagos szálloda, amely csatlakozott a Hotelstars minősítőrendszerhez, az erről szóló tanúsítványt hétfőn vette át Emile Bootsman igazgató Kopócsy Andreától, a Magyar Szállodaszövetség tiszteletbeli elnökétől - írja a noplaza.

Az első hazai ötcsillagos hotel a Hotelstars Unionban 

A budapesti Kempinski Hotel Corvinus hazánk első ötcsillagos szállodája a Hotelstars Union szállodai minősítési rendszerben. Munkatársuktól

Nem túl rózsás a magyarországi szállodák helyzete 

Az idei első negyedévben a hazai szállodák teljesítménye(RevPAR) 4,8%-kal jobb volt, mint 2009 azonos időszakában, a foglaltság tekintetében 28 európai ország közül azonban míg is csak hátulról az ötödik hely jutott nekünk – hangzott el a Magyar Szállodaszövetség budapesti sajtóreggelijén.

Jöhet a nemzeti szállodaminősítési rendszer 

Tervek szerint a csillagozáson kívül egy nemzeti védjeggyel rendelkező szálloda minősítési rendszer is létrejönne.

Még csak a magyar szállodák negyede csatlakozott 

A döcögős kezdés után az elmúlt két hónapban duplájára nőtt azon szállodák száma, amelyek csatlakoztak az új hotelminősítő rendszerhez, a Hotelstars Unionhoz - írja a Világgazdaság.

További jelentkezőket vár az MSZSZ 

2011. április 11-ig összesen 173 szálloda jelentkezett a Hotelstars minősítésre, tájékoztatta a TurizmusOnline-t a Magyar Szállodaszövetség (MSZSZ).

Az MSZSZ szerint téves a Jobbik becslése 

„A Jobbik a szállodák csillagozásáról” című cikkünkben megjelent, a szállodai minősítések várható bevételeinek becslésével kapcsolatban szakmai állásfoglalást juttatott el szerkesztőségünkbe a Magyar Szállodaszövetség.

Az MSZSZ a szállodai csillagozásról  

A TurizmusOnline.hu megjelent  Szállodák és csillagok Mi lesz azokkal a hotelekkel, amelyek nem lépnek be a Hotelstars rendszerébe? című cikkünkre reagálva az alábbi közleményt juttata el a Magyar Szállodaszövetség. Keretes írásunkban az eredeti cikk szerzőjének hozzáfűzését olvashatja. 

Szállodák és csillagok 

Százmilliós nagyságrendű kiadásra számíthatnak a hazai szállodák a következő hónapokban, ha igazak azok az állítások, hogy a jövőben az eddig általánosan használt csillagokat csak jelentős összegért lefolytatott eljárás alapján lehet a szálláshely minőségének jelzésére használni.

Az Európai Parlamentnek mutatkozott be a Hotelstars Union 

A HOTREC, az Európai Szállodák, Éttermek és Kávéházak Szövetsége az Európai Parlamentben bemutatta az idén immár 10 országban bevezetett HOTELSTARS.EU, új szállodai kategorizálási rendszert - tájokztatta a Turizmus Online-t Niklai Ákos a Magyar Szállodaszövetség ügyvezető testületi tagja.

Az Európai Parlamentnek mutatkozott be a Hotelstars Union 

A HOTREC, az Európai Szállodák, Éttermek és Kávéházak Szövetsége az Európai Parlamentben bemutatta az idén immár 10 országban bevezetett HOTELSTARS.EU, új szállodai kategorizálási rendszert - tájokztatta a Turizmus Online-t Niklai Ákos a Magyar Szállodaszövetség ügyvezető testületi tagja.

Álruhás vásárlók szállják meg a 4-5 csillagos hoteleket 

Álruhás vásárlóknak is meg kell vizsgálniuk a 4 és 5 csillagos szállodákat, hogy a Hotelstars Union szállodaminősítési rendszernek megfeleljenek - közölte a Turizmus Online-nal a Magyar Szállodaszövetség. 

A tavalyinál sokkal sikeresebb a Budapest Winter Invitation kampány! 

Sok múlhat az üdülési csekken és a Széchényi Pihenő Kártyán az idei szállodai vendégforgalomban - hangzott el az ülésen - tájékoztatta a Turizmus Online-t a Magyar Szállodaszövetség.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!