hirdetés
hirdetés

A Hainan Airlines is felfüggeszti budapesti járatait

Hasonlóan a hazánkba üzemelő más kínai légitársaságokhoz, a Hainan Airlines is felfüggeszti március végéig a budapesti járatait - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

Február 7. és március 27. között felfüggeszti a Csungking-Budapest járatait a Hainan Airlines, írta ki szombaton a légitársaság közlésére hivatkozva közösségi oldalán a Budapest Airport. Az üzemeltető azt tanácsolja, az érintett utasok forduljanak a céghez. A Magyarországra üzemelő Shanghai Airlines már valamivel korábban úgy döntött, hogy március végéig felfüggeszti a Sanghajból Hszianon és Csengtun át fővárosunkba közlekedő járatait, a közvetlen sanghaji útvonalon viszont továbbra is közlekedik.

A Hainan Airlines sok év után tért vissza a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, épp csak a közelmúltban, tavaly év végétől heti két járattal összekötve Budapestet a több mint 30 millió lakosú csungkingi térséggel. Ahogy a Shanghai Airlines esetében, a járatok felfüggesztéséről szóló értesítés ezúttal sem tért ki arra, hogy milyen okból határozott így a légitársaság. Nyilvánvalóan a koronavírus-járvány miatt visszaesett foglalások, a kínaiak csoportos utazását érintő tilalom állhat a háttérben. A Budapest Airport közölte azt is, hogy a 2-es terminál monitorjain és kihelyezett plakátokon háromnyelvű tájékoztató kampányt indítottak. 

Az American, a United és a Delta sem közlekedik a szárazföldi területekre március, illetve utóbbi április végéig. Az AP hírügynökség szerint az American és a United a hongkongi járatait fenntartja. A Qatar Airways február 3. hétfőtől szintén felfüggesztette a Kínába közlekedő járatait, az Emirates pedig csökkenti a kapacitást érintett útvonalain.

(forrás: Airportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai