hirdetés
hirdetés

Állami kézbe kerül a sármelléki repülőtér

Állami kézbe kerül a sármelléki repülőteret üzemeltető Hévíz–Balaton Airport Kft. 90 százaléka, amely jelenleg Hévíz önkormányzatának tulajdonában van – a kormánydöntésről a Magyar Közlöny legfrissebb számában jelent meg határozat

hirdetés

Eszerint a kormány egyetért azzal, hogy az állami tulajdonszerzés során a vételár legfeljebb 90 százalékos részesedésre határozható meg a cégben, amelynek értékét a független vagyonértékelő 114 149 000 forintban állapította meg. Az indoklás szerint a lépéssel hatékonyabban felhasználhatók a Sármellék és Zalavár határában fekvő repülőtér állami támogatásai, amelyek így ellenőrizhetőbbek is lesznek, vagyis a reptér állami kézbe vétele a stratégiai fontosságú turisztikai ágazat fejlesztését segíti elő – a tranzakcióval kapcsolatos intézkedések megtételével a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli minisztert bízta meg a kormány. A repülőteret üzemeltető cégben a tulajdonosi jogokat a Magyar Turisztikai Ügynökség gyakorolja majd. A Balaton-közeli repülőtér elsősorban charterjáratokat fogad.

(forrás: Magyar Nemzet)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés