hirdetés
hirdetés

Athénon keresztül repül Newarkba az Emirates

Naponta közlekedő járatot működtet Dubajból a Newark Liberty Nemzetközi Repülőtérre a görög fővároson, Athénon keresztül 2017. március 12-től az Emirates.

hirdetés

Kiegészítve az Emirates jelenleg is működő négy, naponta közlekedő járatát Dubaj és a New York-i John Fitzgerald Kennedy nemzetközi repülőtér között, az új útvonal további kényelmes elérési pontot kínál a népszerű metropoliszba az utazók számára.

Az Emirates új Dubaj-Athén-Newark járata egy olyan egész évben közlekedő nonstop, napi szolgáltatást biztosít az Egyesült Államok és Görögország között, amely 2012 óta nem létezik. A légitársaság General Electric GE90 hajtóművekkel felszerelt szélestörzsű Boeing 777-300ER-t működtet majd az útvonalon, a 8 First osztályú, 42 Business osztályú, és 304 Economy osztályú ülés mellett 19 tonna cargo kapacitást kínálva.

Emirates Boeing 777-300ER
Emirates Boeing 777-300ER

Sir Tim Clark, az Emirates Airline elnöke elmondta: „A görög kormány és az Athéni Nemzetközi Repülőtér kereste meg a légitársaságot az Athén-New York útvonal kiszolgálásával kapcsolatban. Az alapos vizsgálatot követően arra jutottunk, hogy az egyik Dubaj-Athén járatunk kibővítése Newark felé kereskedelmi és üzemeltetési szempontból is megvalósítható. Örömmel tölt el minket, hogy eleget tehetünk egy, más légitársaságok által hosszú ideje figyelmen kívül hagyott erős fogyasztói igénynek, és szeretnénk megköszönni az új útvonal támogatását az egyesült államokbeli és görögországi hatóságoknak és partnereknek egyaránt.”

Sir Tim Clark hozzátette: „A kereskedelmet, különösen a nagy értékű és időérzékeny termékek szállítását az Emirates Boeing 777 repülőgépének hatalmas cargo kapacitása segíti. Az egész évben naponta közlekedő járattal a turizmus nagymértékű fellendülésére is számítunk.”

Az Egyesült Államok és Görögország hosszú ideje szoros gazdasági kapcsolatot és erős nemzetbiztonsági szövetséget ápol. Az Egyesült Államok évtizedek óta támogatja azon irányelveket, amelyek előmozdítják és támogatják a gazdasági növekedést és egyéb lehetőségeket Görögországban. Az Egyesült Államok ad otthont a világ legnagyobb, körülbelül 1,3 millió főt számláló tengerentúli görög közösségének, az ország legnagyobb amerikai-görög közössége pedig New York város területén él.

A New York-i görög-amerikai közösség kiszolgálása mellett az egymegállós, egy géppel teljesített szolgáltatás Dubajba kényelmes alternatívát kínál a Közel-Keletre, Nyugat-Ázsiába és Afrikába tovább utazók számára is.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai