hirdetés
hirdetés

Dél-amerikai légitársaságé lehet a LOT

A kolumbiai Avianca tulajdonosa bejelentette, hogy fontolóra veszik az Alitalia vagy a lengyel LOT felvásárlását - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

German Efromovich, az Avianca tulajdonosa a lengyel Rzeczpospolita napilapnak adott nyilatkozata szerint komoly szándékában áll a légitársaság jelenlétét növelni kontinensünkön. Ehhez pedig felmerült a nehéz anyagi helyzetben lévő olasz vagy lengyel nemzeti légitársaság felvásárlása, esetleg másik lehetőségként egy teljesen új európai légivállalat felállítása is.

Reuters hírügynökség tegnap megjelent cikke után azonban a kolumbiai légitársaság egy rövid közleményben jelentette ki, hogy egyik nevezett légifuvarozó átvételében sem érdekeltek, ennek ellenére Efromovich nyilatkozatát nem cáfolják.

"Kénytelen vagyok növelni légitársaságom európai jelenlétét, akár felvásárlással, akár egy új fuvarozó megalapításával. Jelenleg az Alitalia és a LOT iránt érdeklődöm" - közölte a kolumbiai-brazil üzletember szavait a Rzeczpospolita napilap. Efromovich hozzátette azt is, hogy egy esetleges bevásárlási szándékról a 2014-es év első két hónapjában meg kell hozni a döntést.

Mind az Alitalia, mind a LOT számára a megmentőt jelentené egy új tulajdonos. A lengyel pénzügyminiszter-helyettes a múlt hét folyamán bejelentette, hogy megfontolják a légitársaság privatizációját több más légiipari vállalattal egyetemben. 

German Efromovich nem először veti fel egy európai légitársaság felvásárlását. Tavaly decemberben az üzletember ajánlatot tett a portugál TAP átvételére, amit azonban a kormányzat határozottan visszautasított. Ezt követően a dél-európai állam éppen múlt héten említette meg, hogy esetlegesen mégis privatizálná a nemzeti légitársaságot. Efromovich erre reagálva azt nyilatkozta, hogy jelenleg nem elsődleges szempontja a TAP megvásárlása.

(forrás: AIRportal.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai