hirdetés
hirdetés

Easyjet-megoldás a járvány utáni időkre

A légi közlekedés újraindítása után a távolságtartás érdekében egy ideig üres középső székekkel repülnek majd az Easyjet járatai.

hirdetés

A brit fapados légitársaság ismertette a koronavírus-válság átvészelésére vonatkozó terveit. A brit vállalat gépei március vége óta nem szállnak fel. A részvényei azonban meglódultak, miután a menedzsment elmondta, hogy a tartalékaik kilenc hónapig kitartanak akkor is, ha minden gépüknek a földön kell maradnia. A cég vezetése beszámolt arról, milyen takarékossági intézkedéseket tettek, milyen kölcsönöket vettek fel, ami úgy tűnik, nagyon megnyugtatóan hatott a részvényesekre. Az Easyet helyzete kifejezetten megnyugtatónak számít a légitársaságok között, tudósít a helyzetről a euronews.

pixabay
pixabay

Hogy mennyire vissazesett a légiforgalom, azt jól mutatja, hogy Európa egyik legnagyobb légikikötőjében, a frankfurti reptéren márciusban mindössze 2,1 millió utas fordult meg. Ez az egy évvel korábbi adathoz képest 62 százalékos csökkenést jelent. Április első hetében már 97 százalékkal volt kevesebb utas, mint az előző éve azonos időszakában. A frankfurti repülőtér egyik terminálját teljesen le kellett zárni. Húszezer munkavállaló rövidített munkaidőben dolgozik, az egyik kifutópályán gépek parkolnak.

Sok légitársaságnak van két-három hónapra elegendő tartaléka, az előző évek sikerességétől függően - mondja a frankfurti egyetem légiközlekedési szakértője, Yvonne Ziegler. - A válságról viszont nem tudjuk, meddig tart, ésszerű felkészülni arra egy társaságnak, hogy esetleg támogatást kell kérnie.

A helyzet még azokban az országokban is nehéz, ahol a korlátozások fokozatos feloldása már elkezdődött. Az osztrák nemzeti légitársaság május tizehetedikéig biztosan nem indít járatokat. A Nemzetközi Légiközlekedési Egyesület (IATA) becslése szerint az iparág csak idén 314 milliárd dollár veszteséget könyvelhet el a járvány miatt.

(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai