hirdetés
hirdetés

Keleten a helyzet változatlan

„2018. szeptemberben is dinamikusan fejlődött a Debrecen Airport utasforgalma. Az előző év azonos időszakával összehasonlítva idén szeptemberben 17 %-kal többen, mintegy 37 180-an keresték fel Magyarország második legnagyobb forgalmú repülőterét. Ez idén a negyedik legjobb hónap volt az utasforgalom tekintetében. Az év első 9 hónapjában közel 300 000 utas fordult meg nálunk, a Debrecen Airporton” - közölte pénteken Tamás László, a repülőtér járatfejlesztési igazgatója.

hirdetés

„A Debrecen Airport utasforgalma 2018. szeptemberi és az év első kilenc hónapjában is erősen fejlődött. Közép-Kelet Európa legnagyobb légitársasága, a Wizz Air a debreceni bázis gépével már a nyári menetrend kezdete óta több frekvenciával közlekedik és a gép kapacitása a nyári szünetben a maximumon üzemelt, Londonba már heti 10, Eindhovenbe pedig heti 3 járattal ill. a többi úti célokra heti 2 frekvenciával. Európa egyetlen 5-csillagos légitársasága a Lufthansa pedig hetente 5-ször repül március vége óta Debrecenből Európa legjobb repülőterére, Münchenbe. Így jelenleg 7 európai és izraeli metropoliszba, London, Párizs, München, Milánó, Moszkva, Eindhoven, Tel Avivba is van közvetlen menetrend szerinti légi összeköttetése Debrecennek és a kelet-magyarországi régiónak. A malmöi járat megszünésével is természetesen maradt alternatíva Debrecenből a Skandináviába indulóknak hiszen egyetlen müncheni átszállással Koppenhágába, Stockholmba vagy Oslóba is el lehet repülni. 2018 év végéig - a reális becslések alapján- 375-400 ezer légi utasunk lesz, ami 2019-ben további 250-300 ezer utassal fog bővülni. Ezzel az utasforgalmi eredménnyel az Airport Council International tanulmánya szerint a Debrecen Airport utasforgalma jövőre már körülbelül 500 (!) munkahelyet fog támogatni a régió ill. a vonzáskörzet munkaerőpiacán” - tette hozzá.

Közel két hónap múlva, 2018. december közepétől a Wizz Air már 2 bázis gépet fog üzemeltetni a Debrecen Airportról és további 8 új úti céllal bővíti a debreceni kínálatot. 2018. decembertől: Barcelona, Dortmund, Doncaster, Bázel, Milánó-Malpensa és 2019. márciustól, három meseszép mediterrán sziget: Málta, Ciprus és Palma de Mallorca is elérhető lesz Kelet-Magyarország repülőteréről.

A nyári hónapok forint gyengülése kedvezően hatott bizonyos desztinációkról a beutazó forgalomra, valamint a gyenge török líra miatt rendkívül megnőtt a kereslet Törökországba egész Európából. A többi charter desztináció is masszívan az elvárások felett teljesített, szinte minden járat teltházas volt. A Török Riviérára, Barcelonába, Zakynthosra, Hurghadaba és Burgaszba töretlen volt az érdeklődés és idén ismét túlkeresletről számolhat be a reptér, Ezt jövőre további kapacitásbővítéssel lehet csak kompenzálni. Idén a charter utasok száma 21%-kal bővült és több mint 28 ezer utassal az utóbbi 9 év legerősebb charter szezonját könyvelhetik. 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai