hirdetés
hirdetés

Külföldi diákok a HungaroControl akadémiáján

Külföldi hallgatókat is fogad jövőre a HungaroControl légi navigációs akadémiája, ahol az első végzős évfolyam csütörtökön vehette át diplomáját.

hirdetés

A HungarControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. pénteki közleménye szerint a svéd, dán és norvég légiforgalmi szolgálat oktatóközpontjával tavaly közösen alapított légiforgalmi irányító akadémián skandináv képzési program alapján képezik ki a légiforgalmi irányítókat.

Az idén a 12 fős keretlétszámra csaknem százszoros volt a túljelentkezés; a Közép-Európában egyedülálló akadémia 2013-tól más országokból érkező hallgatók előtt is megnyitja kapuit - hangsúlyozza a HungaroControl. 

Emlékeztetnek arra, hogy tavaly "Entry Point Central" néven közös légi navigációs akadémiát nyitott Budapesten a HungaroControl, valamint a svéd, dán és norvég légiforgalmi szolgálat oktató központja, az Entry Point North. A skandináv képzés szakmai tartalmát és pedagógiai módszerét tekintve egyaránt világszínvonalú minőséget képvisel - emeli ki a cég. 

A végzetteknek az akadémia által kiállított igazolás alapján a HungaroControl a Légiközlekedési Hatóságnál megkéri a gyakornoki szakszolgálati engedélyt. A gyakornokok az alapképzést követően a HungaroControlnál folytatják tanulmányaikat további egy évig, majd az átmeneti és munkahelyi gyakorlati képzés sikeres teljesítése után légiforgalmi irányítói szakszolgálati engedélyt szereznek - derül ki a közleményből.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai