hirdetés
hirdetés

LOT: bővítések és új call center

A lengyel légitársaság budapesti hubjának kiépítése 2018-ban kezdődött a New York-i és chicagói járatnyitásokkal, majd folyamatosan bővítették az útvonalhálózat, amelyben hamarosan 13 célállomás válik elérhetővé – hangzott el a LOT március 10-i tájékoztatóján. 

hirdetés

Tavaly a LOT a Budapest Airport összforgalmának 2,5 százalékát adta, míg a tengerentúli járatok piacán 12 százalékos részesedést szerzett. Mindezen arányok várhatóan idén tovább nőnek, hiszen a tervek szerint 13-ra nő a célállomások száma, mivel Szófia, Bukarest, Stuttgart, Prága, Belgrád, Brüsszel és Dubrovnik is bekapcsolódik a hálózatba, miközben a New York-i járatsűrűség áprilisban heti 4-re, májusban heti 7-re emelkedik. És bár a szöuli járatot a légitársaság április 8-ig felfüggesztette, a dél-koreai főváros Varsón keresztül továbbra is elérhető. A Budapest-Szöul útvonalon azok, akik március 31. előtt foglaltak és április 24. előtt utaztak volna, díjmentesen módosíthatják foglalásukat amennyiben december 31-ig elindulnak.

A LOT hazai csapata is készen áll a megnövekedett forgalom kiszolgálására, hiszen hamarosan 20 fősre bővítik budapesti call centerüket, és immár három sales menedzser is segíti a munkát. Az Antoni Krisztián, Nagy Gergely, Németh Zsolt alkotta csapat részletesen be is mutatta a termékeket. Mint elmondták, a Condor légitársaság megvásárlását az illetékes versenyhivatal már jóváhagyta, így elhárultak a jogi akadályok.

Az egyik legnépszerűbb útvonalukon London City repülőtérre jelenleg heti 12 járat közlekedik, és ezt a célállomást az üzleti és a szabadidős utazóknak egyaránt tudják ajánlani. A brit főváros keleti részén fekvő repülőtér ugyanis kompakt méretének köszönhetően gyors ki- és beszállítást tesz lehetővé, és a belvárosba való eljutás is rövidebb időt vesz igénybe, mint a város más légikikötőiből. Fejlesztések és bővítések persze itt is zajlanak, de cél, hogy továbbra is a kisebb gépes, főként Európán belüli forgalmat fogadja – a British Airways 1-es számú járata kivételével, amely az írországi Shannonon keresztül repül New Yorkba.

Katona Zoltán product menedzser a LOT nemrég átadott új repülőtéri lounge-át mutatta be. A 200 négyzetméteres, a non-schengeni területen levő helyszín számos kényelmi szolgáltatást nyújt a zuhanyzóktól kezdve a pihenőrészlegig, hazai és nemzetközi ízeket tükröző (és vegetarianusokra is gondoló) menüválasztéka helyben készül.

 

Építkezés a repülőtéren is

Mindeközben a Budapest Airporton is folytatódnak a fejlesztések – mondta el Saly Sándor, a repülőtér járatfejlesztési menedzsere. Az idei év első két hónapjában tovább folytatódott az évek óta tartó utasszám-bővülés, és 15 százalékkal többen fordultak meg a légikikötőben, de nem tudni ez mennyiben tudja majd kompenzálni a koronavírus okozta kiesést, és elérhető-e az év végéig korábban prognosztizált 17,3 milliós utasforgalom.

A januárban átadott Pier 1. bővítése viszont zajlik, és nyáron vehetik igénybe az utasok a további 2 gyalogos és 6 buszos beszállítókaput, de épül itt duty free bolt, lesz ételvásárlási lehetőség és dohányzóterasz is készül.

Közben a tavaly átadott két csatornának köszönhetően felgyorsult az utasellenőrzés is, de idén két további sávot adnak át. Az önkiszolgáló poggyászcimkék tesztelése már zajlik, az utasok ezeket várhatóan májusban használhatják majd „élesben”. Működik viszont a schengeni terminálon 4 automata utaskapu, míg a határőrök munkáját 12 önkiszolgáló útlevélellenőrző-kapu segíti.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai