hirdetés
hirdetés

Rendkívüli vonatjáratok indulnak adventkor Bécsbe

Az adventi vonatok még a december 7-i, 14-i és 21-i szombaton közlekednek oda-vissza úton Budapest és Bécs között étkezőkocsival, amiben szezonális finomságok is várják az utasokat. A vonat utasai megtekinthetik a karácsonyi hangulatú osztrák fővárost, annak adventi vásárait akár a Városháza, akár a híres Schönbrunn kastély előtt. A vonatra oda-vissza útra kedvező árú, speciális menetjegyeket vezettünk be.

hirdetés

Az Advent elnevezésű járat december 7-én és 14-én gyorsvonatként, az éves menetrendváltást követően, 21-én pedig már EuroCityként közlekedik. A vonatban étkezőkocsi közlekedik, ahol az utazás teljes időtartama alatt a megszokott választékon felül ünnepi kínálat is várja az utasokat, akik választhatnak sütőtökkrémlevest; töltött káposztát; de kapható sült kacsacomb vagy disznótoros párolt káposztával, hagymás törtburgonyával; valamint zserbó és forralt bor is.

A Budapest és Bécs között közlekedő nemzetközi vonatok szolgáltatási színvonalának javítására jelentős hangsúlyt helyeztek. Idén ősztől a bécsi EuroCity vonatokban már többségében frissen korszerűsített, megújult külső és belső megjelenésű ülőhelyes kocsik vannak. A járműállomány fejlesztésén túlmenően a fedélzeti szolgáltatásokat is javítja a MÁV-START: ebben a nemzetközi viszonylatban álltak forgalomba először az új koncepció alapján üzemeltetett étkezőkocsik. A kor követelményeinek megfelelő, az online megvásárolható elektronikus nemzetközi menetjegy bevezetése is ebben a viszonylatban várható 2020 tavaszán. A helyjegyet magában nem foglaló ajánlatokkal Bécsbe utazók kétharmada a MÁV-START kirándulójegyes ajánlatait veszi igénybe. A magyar indulóállomások közül Budapest messze kiemelkedik a többi közül. A teljes osztrák forgalomban az utazóközönség mintegy 80 százaléka, míg Bécsre vetítve 99 százaléka kezdi meg az utazását a magyar fővárosban.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai