Teljesen megújítja fedélzeti szolgáltatásait az Emirates

A világ legnagyobb nemzetközi légitársasága „Fly Better" szlogenjéhez hűen most több mint 2 milliárd dollárt (800 milliárd forintot) fordít a fedélzeti élmény fejlesztésére. Ennek részeként több mint 120 repülőgépen újítja meg a kabinbelsőket, és minden utasosztályon számos új szolgáltatást vezet be.

A magyarok is kénytelenek lesznek változtatni nyaralási szokásaikon - elérkezett az északi utak kora?
Mire számíthatnak a magyar turisták Németországban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Czeiszing Miklóssal -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Német Turisztikai Hivatal magyarországi képviseletének vezetőjétől!

2024. március 21. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Sir Tim Clark, az Emirates légitársaság elnöke a bejelentés kapcsán elmondta: „Míg más légitársaságok költségcsökkentésekkel reagálnak az iparági kihívásokra, az Emirates előre megy, és befektetéseinkkel még magasabb szintű szolgáltatásokat nyújtunk ügyfeleinknek. A világjárvány során folyamatosan új szolgáltatásokat és termékeket vezettünk be, hogy ügyfeleink számára biztonságos és nyugodt utazást biztosítsunk, beleértve a digitális szolgáltatásokat is, amelyek segítségével a földön töltött időből is ki lehet hozni a maximumot. Most pedig egy sor olyan kezdeményezést mutatunk be, amelyekkel az Emirates méltán híres fedélzeti élményeit még magasabb szintre emeljük."

Augusztustól az Emirates utasai a következőkre számíthatnak:

Új inspirációk, új menük

Az Emirates díjnyertes séfjei, világszínvonalú catering-csapata és vállalat beszállítóinak széles köre fogott össze, hogy megtervezzék és megvalósítsák a valaha volt legjobb fine dining élményt a felhők felett. Az Emirates új First Class menüt kínál utasainak egyes járatain, az étlapon olyan fogásokkal, mint a serpenyőben sült lazacpisztráng moqueca-mártással és kreol rizzsel, a sült kacsamell narancsos kakukkfűszósszal, párolt brokkolinivel és fondant burgonyával. Szeptember 1-jétől pedig a Business és Turistaosztályokon is megújult étlapok várják az utasokat.

Vegán választék

Mivel egyre több utasa választja a növényi alapú étrendet, az Emirates a megújult vegán menüjét is körültekintően állította össze. Nem csak a vegánok, de mindenki, aki egészséges és ínycsiklandozó növényi-alapú fogást választana, olyan kézzel készített, ínyenc ételek közül választhat, mint a serpenyőben sült ördögszekérgomba, az ízletes jackfruit biryani vagy a narancskeserűvel ízesített karalábészeletek. A desszertek ehhez illőek: választhatunk mogyoróval, pisztáciával és aranylevéllel díszített trüffeltortát, kandírozott rózsaszirmokkal és vaníliasodóval díszített zöldszőlő tortát vagy japáncitrom-gyöngyökkel meghintett bogyósgyümölcs-kompótot.



Pezsgő és kaviár

Az Emirates First Class élménye, amely mindig is a kiváló szolgáltatások etalonja volt, 2022-ben még magasabb szintre lép. A „dine on demand" szolgáltatásnak köszönhetően az utasok mostantól korlátlan mennyiségben fogyaszthatnak kaviárt, melyhez kísérőnek a világhírű Dom Perignon pezsgőt kínálja a légitársaság. Az Emirates az egyetlen légitársaság, amely – egy exkluzív megállapodásnak köszönhetően – a fedélzetén szolgálhatja fel a luxus pezsgőmárkát.



Mozi a fellegekben

A First Class utasok emlékezetes filmes élményeket szerezhetnek a fedélzeten, ha nem mindennapi rágcsálnivalókat rendelnek maguknak, miközben az Emirates ice fedélzeti szórakoztató rendszerének 5000 csatornáját böngészik. A snack-menü olyan ínyencségeket kínál, mint a homár-szendvics, a hamburger-falatkák, az edamame bab, de a klasszikus sózott popcorn is rendelhető. Az utasok már a repülés előtt összeállíthatják saját ice lejátszási listájukat egyszerűen az Emirates mobilalkalmazáson keresztül, és előre kiválaszthatják a filmeket vagy tévéműsorokat, amelyeket mobiltelefonjukkal a beszállás pillanatában szinkronizálhatnak az ülésükön található fedélzeti szórakoztató rendszerrel.



A farmról a tányérba - fenntartható ellátási lánc

Az Emirates Dubajból induló járatainak utasai a frissen szüretelt zöldségeket ropogtathatnak, melyeket a Bustanica kertjeiből takarítottak be. A Bustanicát, a világ legnagyobb vertikális farmját 40 millió dolláros befektetésből hozta létre az Emirates Flight Catering, az Emirates fedélzeti kiszolgálásra szakosodott leányvállalata. Az Emirates további fenntartható beruházásokba invesztál, és ahol csak lehet, helyi élelmiszer-beszállítókat és farmokat választ, hogy a legfrissebb termékeket szolgálhassa fel a fedélzeten.

Speciális vendéglátó képzés a légiutas-kísérő személyzet számára

Az Emirates a világ egyik legjobb vendéglátás-menedzsment iskolájával, az Ecole hôtelière de Lausanne-nal kötött megállapodást vendéglátási stratégiájának kidolgozása érdekében. Az Emirates kabinszemélyzete intenzív képzési programokon vesz részt, ahol elsajátítják a minőségi kiszolgálás minden elemét.



Korszerűsített kabinbelső minden utasosztályon

A legjelentősebb beruházás a repülőgépflotta kabinjainak átfogó felújítása. amely során lecserélik vagy újrakárpitozzák az üléseket, a kabinokat új burkolatokkal, padlóval és egyéb belső elemekkel szerelik fel. Az Emirates minden kabinosztálya megújul, és bővítik a Prémium Turistaosztályokkal felszerelt gépparkot. Az átalakítás után az Emirates 120 repülőgépén lesz elérhető a Prémium Turistaosztály, valamint a többi utasosztályon is felújított belső terek és megújult funkciók várják az utasokat. Az első repülőgép a tervek szerint novemberben érkezik meg az Emirates Engineering Centre-be az átalakításra, a tervezési munkálatok és a tesztelések pedig már javában folynak.

Az Emirates a közeljövőben további bejelentéseket tesz az új termékeiről és szolgáltatásairól.

További részletek a megújult étkezési élményről az alábbi linken találhatók:

https://www.emirates.com/hu/hungarian/experience/dining/first-class/  

 


LOT: gépbeszerzések - a Boeingtől nem kértek ajánlatot

LOT: gépbeszerzések - a Boeingtől nem kértek ajánlatot 

A társaság akár 110 gépet is vásárolhat 2028-ig.
Nyáron ismét vonatozhat a horvát tengerpart felé

Nyáron ismét vonatozhat a horvát tengerpart felé 

Idén is indulnak vonatok a horvát tengerpartra Budapestről.
Közvetlen buszjárat Zürich-be

Közvetlen buszjárat Zürich-be 

Napi közvetlen járatot indít a FlixBus márciustól Svájc legnagyobb városába.
Mongóliába utazna? Nem lesz akadálya

Mongóliába utazna? Nem lesz akadálya 

Aláírták a Mongólia és Magyarország közötti légiközlekedési kapcsolatokról szóló megállapodást.
Változás a vasúti közlekedésben - több járatot is érint

Változás a vasúti közlekedésben - több járatot is érint 

A MÁV korlátozza a vasúti forgalmat a Déli pályaudvar és Kelenföld között.
Érdemes az ünnep előtt megvenni a jegyeket, változik a menetrend

Érdemes az ünnep előtt megvenni a jegyeket, változik a menetrend 

A MÁV és a Volánbusz arra kéri utasait, hogy időben tervezzék meg utazásukat.
Járattörlések csütörtökön az Austrian Airlines-nál

Járattörlések csütörtökön az Austrian Airlines-nál 

A pilóták és légiutas-kísérők gyűlése miatt az Austrian Airlines járatainak közel egyharmada nem közlekedik csütörtökön.
Két napos sztrájk Németországban

Két napos sztrájk Németországban 

Kedden és szerdán a Lufthansa légiutas-kísérői tiltakoznak. Budapesti járatindulásokat is érint a munkabeszüntetés.
Rádupláz a RegioJet Budapest és Bécs között

Rádupláz a RegioJet Budapest és Bécs között 

Április 4-étől a két főváros közötti RegioJet-vonatok száma napi nyolcra emelkedik.
Így számítják ki egy repülőút karbonlábnyomát

Így számítják ki egy repülőút karbonlábnyomát 

Repülőjegy-vásárláskor egyre gyakrabban jön velünk szembe az az adat, hogy mennyi karbonlábnyomot hagyunk magunk után az adott utazással.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.