hirdetés
hirdetés

Változások a MÁV-nál és a Volánbusznál

Homolya Róbertet nevezte ki a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. élére, elődje Dávid Ilona a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatója lett. Fekete Antal, a cég vezetője közös megegyezéssel távozik.

hirdetés

Homolya Róbert jogász, közlekedéspolitikai szakember 2015 és 2017 között a Miniszterelnökségen töltött be miniszterelnöki biztosi, majd kormánybiztosi pozíciót, 2017-től pedig a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkáraként látta el a szakterület irányítását.

Bártfai-Mager Andrea Dávid Ilonát a Volán-társaságok reorganizációjára, megújítására kérte fel. Dávid Ilona közgazdász, 2010-2012-ig a GYSEV Zrt. elnök-vezérigazgatója, 2012-től a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója és a GYSEV Zrt. igazgatóságának elnöke, 2017 óta a Mol Nyrt. felügyelő- és auditbizottsági tagja. A GYSEV Zrt.-ben és a Mol Nyrt-ben vállalt tisztségét a jövőben is betölti. 

A leköszönő vezérigazgató, Fekete Antal 2015 áprilisától irányította eredményesen a Volánbusz Zrt.-t, közös megegyezéssel történő távozását követően pedig más területen képzeli el jövőjét.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Hozzászólások (1 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
Méghogy megújításra kérték Dávid Ilonát, aki a MÁV-nál sem csinált semmi érdemlegeset. Igaz nem is sokat ért a vaúthoz. Tessék szétnézni a MÁV vonalán és
tessék megnézni hány milliárd EU-s euró folyt el.
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai