Aranyporos popcorn és Coppola borai a hétvégi Oscar-gála bálján

"Varázslatos átváltozás" - ez a témája az Oscar-díjátadó ceremóniát követő kormányzói bálnak, amelynek szervezői gondoskodnak róla, hogy a háromórás műsor alatt megéhező sztárok a legfinomabb csemegéket luxuskörülmények között élvezhessék.

A 89. Oscar-díjátadó 1500 vendége a ceremóniát követően a kormányzói bálra hivatalos, amelyet a Dolby Színház épületének Ray Dolby Báltermében rendeznek meg. Az elegáns, modern dekorációt a piros, fehér és arany szín uralja, a válogatott finomságokról pedig a híres Oscar-séf, Wolfgang Puck gondoskodik.

A Variety beszámolója szerint 3500 miszótölcsér, majd hétkilónyi szarvasgomba, 160 kiló atlanti tonhal, 7500 garnélarák, 2375 perec, 4250 kézzel készült gnocchetti és 70 kiló rukkola is szerepel az alapanyagok között.

"Ha valaki öt kaviáros krumplit enne, akkor annyit kap. Ha párolt bordát kíván vagy csirkés pitét, esetleg miniburgert vagy valamilyen pizzát, amit csak akar, tőlünk megkapja" - ígérte Puck.

A báli közönség megkóstolhatja a séf hagyományos ajánlatait, de Puck minden évben újdonságokkal is meglepi a sztárokat. Idén a kaviár- és lazac-Oscar mellett aranyporos popcorn, cukorborsó-falafel, és tarógyökértaco is lesz garnélával és mangóval.

A desszertkínálatban lávatorta, vörös bársony gofri és csokoládébüfé is szerepel Oscar-nyalókákkal és bonbonokkal. A szomjas vendégek whiskykoktélokat, Francis Ford Coppola borászatának különlegességeit és pezsgőket kortyolhatnak.

Tízezer szál virággal, egyebek mellett bordó amarillisszel, piros papagájtulipánnal és fehér jácinttal díszítik a termet. A falakat, asztalokat és székeket pedig hófehér szaténnal borítják be.

Cheryl Cecchetto, aki 25 éve rendezi a kormányzói bált, elmondta, hogy "tiszta, egyszerű és hívogató palettát" akart összeállítani. A díszítés szépségét főleg az apró részletek adják, és persze Puck több mint 35-féle ételből álló menüsora.

Forrás: MTI


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.