hirdetés

Az Osztrák Szállodaszövetség üdvözli az OTA-k szabályozását

Az Osztrák Gazdasági Kamara és az Osztrák Szállodaszövetség Ausztria turizmusa szempontjából nagyon fontos és helyes lépésnek tartja a Gazdasági Minisztériumnak azt a kezdeményezését, amely törvényben kívánja szabályozni az OTA-k szerződéseiben szereplő "legjobb ár klauzula" alkalmazását.

hirdetés

A Németországban és Franciaországban történt megfelelő szabályozásokat követően Ausztria a következő ország, ahol egyértelmű intézkedéseket kívánnak tenni a piacot uraló szobafoglalási platformok rendszabályozására - a Gazdasági Minisztérium jelenleg egy erre vonatkozó törvénymódosításon dolgozik.

Ezzel a lépéssel az ágazat egy égető problémája nyer megoldást. Becslések szerint ugyanis évente kb. 200 millió euró jutalék kerül a nemzetközi szobafoglalási portálokhoz.

A tervezett jogi szabályozás végre jogbiztonságot és korrekt szerződéses keretfeltételeket garantálna a szolgáltatók részére.

Ez egy nagyon fontos jelzés a hazai szállodaipar részére a fair piaci versenyfeltételek visszaállítása szempontjából, ezért a gazdasági miniszter javaslatát minden érdekelt támogatja."

(forrás: MSZÉSZ)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mit gondol, a határzár valóban egy hónapig tart?

Kiadónk társoldalai