hirdetés

Bécsben elsősorban a belvárosi éttermek szenvednek

A turisták hiánya és az elterjedt home office-os munkamód miatt hiányoznak a vendégek a bécsi éttermekből, kávéházakból. A legnagyobb forgalomkiesés a belvárosi vendéglátóhelyeknél jelentkezik, ahol eddig 30-40 százalékos forgalomkiesésről beszélhetünk a tavaly adatokhoz képest - jellemezte a helyzetet Peter Dobcak, a bécsi gazdasági kamara (WKO) gasztronómiai tagozatának vezetője - írja a GD Consulting.

hirdetés

Az ágazat nevében a kamara javasolja a kerthelyiségekben és a teraszokon az esti 11 órás záróra feloldását, amely hozzájárulhatna a forgalom növekedéséhez. Véleményük szerint fertőzéstől nem kell tartani, ugyanis eddig egyetlen étterem sem minősült gócpontnak a klaszteranalízis szerint. Bejelentésre került, hogy szeptember első hetében 22. alkalommal idén is megrendezik a Restaurantwoche (Éttermi Hét) elnevezésű rendezvényt, amely akció keretében 82 csatlakozott partner biztosít kedvezményes menüt ebédre és vacsorára.

Mint ismert, s arról többször beszámoltunk Bécsben számos intézkedéssel segítik a vendéglátószektort. Minden bécsi háztartás postai úton kapott a várostól egy éttermi utalványt még a nyár elején, összesen mintegy 40 millió euró értékben, amelyeket októberig lehet beváltani a csatlakozott elfogadóhelynél. Ezenfelül a teraszok, kerthelyiségek után a város elengedte a bérleti díjakat, s a parkolókból újabb helyeket szabadítottak fel, hogy nagyobb területre tudjanak az éttermek, kávéházak kitelepülni. Valamint a bécsi vendéglátás területén dolgozók is részesülnek a kormányzati programok nyújtotta támogatásokból és adókönnyítésekből, amelyet kifejezetten a forgalom élénkítésére találtak ki.

(forrás: GD Consulting)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

A koronavírus elleni oltás kötelezővé tétele lehet-e a légiközlekedés újraindításának garanciája?

Kiadónk társoldalai