hirdetés

Blumenthal már a földönkívülieknek is főz

Kritikusok százai eddig is földöntúli élményként jellemezték Heston Blumenthal fogásait, most a NASA-val együttműködésével a szó szoros értelmében is megvalósul e hasonlat.

hirdetés

Ugyanis az ismert szakács az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, valamint az Európai Unió Űrhajózási Hivatalaival együttműködve készít egy speciális menüt.

A felkérés a hathónapos küldetésen lévő Tim Peake űrhajóstól érkezett, ennek nyomán Blumenthalnak hét fogást kell elkészítenie, amelyek mindegyike a Földön megszokott házias ételeket pótolja a csillagok között, de emellett tartalmazza a szükséges tápanyagokat és zéró gravitáció esetén is fogyasztható.

A különleges menüsorról természetesen tévé-show is készül, amelynek szerkesztője, Sara Ramsden elmondta: "Ha az emberiség valaha is el akar jutni a Marsra, vagy egyéb távoli helyekre, a tudomány kénytelen lesz a földtől távoli környezetben az érzékszerveknek hosszútávon is elfogadható, esztétikus táplálékok előállítására, hogy a küldetést teljesítő űrhajósok lelkivilága is rendben legyen. Ennek első komolyabb próbáját teszi most Heston." 

(forrás: www.theguardian.com)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja, a covid harmadik hulláma befolyással lesz a nyitási terveire?

Kiadónk társoldalai