hirdetés
hirdetés

Csehországban is rekordot döntött a turizmus

Rekordszámú, több mint 22 millió vendég szállt meg tavaly a csehországi szállodákban, panziókban és kempingekben, ami 3,5 százalékkal több, mint 2018-ban - közölte a Cseh Statisztikai Hivatal (CSÚ) pénteken Prágában.

hirdetés

A turisták száma a kereskedelmi szálláshelyeken már hetedik éve növekszik. Tavaly az eltöltött vendégéjszakák száma több mint 57 millió volt, ami szintén új rekordnak számít. Egy személy átlagban 2,6 éjszakát töltött kereskedelmi szálláshelyeken, ez a mutató 2014-ben még 2,8 volt. A legnagyobb érdeklődés már hagyományosan Prága iránt nyilvánult meg, ahová több mint 8 millió turista érkezett. A lista másik végén a kelet-csehországi Pardubice régió található 480 ezer vendéggel.

A statisztikák szerint a hazai, tehát csehországi vendégek száma mérsékelten magasabb volt, mint a külföldieké. A cseh vendégek száma 11,1 millió volt, ami 4,4 százalékos növekedés, a külföldieké pedig 10,9 millió, ami 2,6 százalékos növekedést jelent.

A külföldi vendégek között a németek vannak az első helyen (2,1 millió), őket a szlovákok (750 ezer) és a lengyelek (673 ezer) követik. A negyedik hely a kínaiaké (613 ezer), míg az ötödik az amerikaiaké (584 ezer). A következő helyeket az orosz, a brit, az olasz, a dél-koreai és az ukrán látogatók foglalják el. A Csehországba látogató magyarok száma meghaladta a százezret, de ezzel nincs az első tízben. Pontosabb adatot a statisztikai hivatal nem közölt.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai