hirdetés
hirdetés

Este 9-től kötelező a maszkviselés Karintiában

Kötelezővé tették a maszkviselést az ausztriai Karintia tartományban: a rendelkezés alapján este 9-től a közterületeken, az utcákon, sétányokon kötelező orrot és a szájat eltakaró maszk vagy sál, kendő hordani. Aki nem így tesz, azt 25 euróra bírságolják.

hirdetés

A tartomány kormányzója, Peter Kaiser péntek óta önkéntes házi karanténban van, miután kiderült, hogy találkozott egy koronavírussal fertőzött személlyel egy eseményen. A politikuson szombaton elvégzett második koronavírus-teszt ugyan negatív lett, de amíg az egészségügyi hatóságok nem rendelkeznek ennek az ellenkezőjéről, addig otthonról tesz eleget feladatainak, adja hírül az euronews.com portál.

Vasárnap az, előző naphoz képest, 114 új koronavírus-fertőzöttet diagnosztizáltak Ausztriában. A legtöbb új esetet Felső-Ausztriában (53), Bécsben (38) regisztráltak.

Egy internetes közvélemény-kutatás szerint, amelyben ezer embert kérdeztek meg, a válaszadók többsége támogatja a szájmaszk viselését. A felmérés szerint a megkérdezettek 82 százaléka véli úgy, hogy a lakosság felelős a járvány terjedésének ismételt felgyorsulásáért, 59 százalékuk pedig támogatná a szájmaszk ismételt kötelezővé tételét. A válaszadók csaknem egyharmada gondolja azt, hogy túl keveset ellenőrzik a szabályok betartását. A megkérdezettek 64 százaléka támogatná a korlátozások megszegéséért járó büntetés szigorítását.

(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai