hirdetés
hirdetés

Februártól lazít a beutazáson Olaszország

Olaszország február 1-től enyhíti a járványügyi korlátozásokat az Európai Unió országaiból érkező összes utazó számára.

hirdetés

Roberto Speranza olasz egészségügyi miniszter bejelentette, új rendeletet fogadtak el, amely kimondja, hogy az EU-ból minden látogató csak védettségi igazolvány felmutatásával léphet be az országba, és nem lesz szükség emellett plusz tesztelésre – írja a SchengenVisaInfo.com.

Védettségi igazolványként olyan dokumentumot fogadnak el, amely igazolja, hogy egy személy beoltott-e, felépült-e a koronavírusbetegségből, vagy a közelmúltban negatív tesztet produkált. Mindez azt jelenti, hogy minden uniós állampolgár, aki bemutatja a fent említett igazolások valamelyikét, hamarosan további belépési szabályok betartása nélkül léphet be Olaszországba.

Jelenleg az olasz hatóságok megkövetelik minden uniós polgártól, hogy belépéskor negatív tesztet mutasson be, függetlenül oltottsági állapotától és származási országától. Mivel azonban az omikron változat már széles körben elterjedt az EU-ban, a hatóságok megszüntetik a beutazás előtti tesztelési kötelezettséget.

A schengeni övezet államaiból érkezőknek - kivéve a Vatikánt és San Marinót -  jelenleg védőoltást vagy gyógyulást igazoló dokumetumot kell bemutatniuk negatív teszteredménnyel együtt, amely az érkezés előtt 48 órán belül készült. Ezenkívül mindenkinek ki kell töltenie egy digitális utaskereső űrlapot mielőtt beutazik Olaszországba.hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk