hirdetés
hirdetés

Januárban indulnak a tengerjárók az olasz vizeken

A tengerjáró turizmus 2019-ben 925 millió euróval járult hozzá az olasz gazdasághoz, és a mediterrán országban idén is a hajós turizmus fellendülésében bíznak. Már januárban vízre szállnak a hajók.

hirdetés

A Risposte Turismo statisztikája szerint az ágazat növekedése a stabil üzleti alapoknak köszönhető, amely magában foglalja a nagyvállalatok, az építkezések, a foglalkoztatási területek, a kereskedelmi üdülőhelyek és a fő kikötők kooperációját. Az Italian Cruise Watch által készített elemzés vezetőnek tartja Olaszországot a hajós foglalkoztatás szempontjából: a munkavállalók 10,7 százaléka dolgozik a világhajózás területén. 2019-ben a hajózási ágazat rekordott döntött: 7 millió utas járt az unióban és Olaszország volt az első úti cél. Továbbá majdnem minden harmadik tengerjáró nyaraló (27 százalék) áthaladt Olaszországon - értesült a Világgazdaság.

Az Olaszországban működő vállalatok közül kiemelkedik az MSC Cruises, amely 26 országban van jelen. A világ legnagyobb magántulajdonban lévő körutazási vállalata 800 százalékos növekedést ért el az első tíz évében, globális hírnevet szerezve. A társaság flottája jelenleg 17 ultramodern és elegáns kialakítású hajót tartalmaz. A friss 11,6 milliárd eurós beruházási koncepció részeként hat új innovatív hajóosztályt terveztek, amelyek prototípusként funkcionálnak a tengeri építészet és a tervezés határain. A vállalat világszerte több mint 30 500 embert foglalkoztat, a parton és a hajó fedélzetén egyaránt.

A Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara becslése szerint az általános turizmus 2023-ra fogja meghaladni a 2019-es mutatókat. A nemzetközi utazások 2022-re és 2023-ra vonatkozó előrejelzései is pozitívak, az Európán belüli utazások erőteljesebb fellendülésének lehetőségén alapulva. Tavaly a turisztikai szálláshelyek növekedése 2019-hez képest 9 százalékot tett ki.

(forrás: Világgazdaság)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai