hirdetés
hirdetés

A helyzet tőlünk keletre

A COVID19 fertőzöttek száma 63,2 millió, a halálos áldozatoké 1,46 millió a világon.  A fertőzés 191 országban és régióban van jelen. Alábbi cikkünkben Oroszországgal és Ukrajnával foglalkozunk, annyit előre is elárulunk, hogy nagyot nőtt az esetszám.

hirdetés

Szomszédunk, Ukrajna

Ismét gyorsult a koronavírus-fertőzés terjedése Ukrajnában: keddre virradóan közel 12 500 új beteget jegyeztek fel egy nap alatt, amivel az aktív betegek száma 377 403-ra emelkedett. 221 új áldozattal összesen 12 548-an hunytak el a járványban. Az egészségügyi miniszter közben kijelentette, hogy nem javasolja a hétvégi zárlat meghosszabbítását. A három hete működő, úgynevezett hétvégi karantén szabályai szerint szombaton és vasárnap az élelmiszerboltokon, a gyógyszertárakon és a közöségi közlekedéseken kívül semmi sem működhetett.

Szigorúbb korlátozások bevezetéséről több forrás szerint várhatóan szerdán hoz döntést a kormány. Több lehetőség is felvetődött: az egyik szerint december 24. és január 15. között vezetnének be valamilyen zárlatot, de nem ismert még az sem, hogy ez kiterjedhet-e a közösségi közlekedés korlátozására - írta az Ukrajinszka Pravda hírportál. Vladiszlav Kriklij infrastrukturális miniszter mindazonáltal egy keddi tévéműsorban cáfolta, hogy a közösségi közlekedés korlátozása most napirenden lenne.

fotó: Középiskolai földrajzi atlasz

Az orosz helyzet

Oroszországban az igazolt új koronavírusos fertőzöttek száma az elmúlt napon 26 402-vel 2 322 056-ra emelkedett a kedden közzétett hivatalos adatok szerint. A Covid-19-járvány kezdete óta legamagasabb napi halálozási adatot, 569 áldozatot jelentették, a járvány áldozatainak száma 40 464 fő. Az aktív esetek száma 478 125. 

Az országban a járvány kezdete óta több mint 76,6 millió, az elmúlt napon pedig mintegy 333 ezer laboratóriumi tesztet végeztek el. Koronavírus-fertőzés gyanújával mintegy 510 316 embert tartanak orvosi megfigyelés alatt.

Az orosz fogyasztóvédelmi és népjóléti hatóság (Roszpotrebnadzor) aktuális információi az epidemiológiai helyzetről ide kattintva elérhetőek (orosz nyelven).

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai