hirdetés
hirdetés

Lovagok kórházából virtuálisan is bejárható múzeum

A máltai Vallettában.

hirdetés

A Sacra Infermeria, Valletta szívében, a lovagok korának legmodernebb kórháza volt, ma a legmodernebb XXI. századi technológiával életre kel a XVI-XVIII. század és mi magunk is részesei lehetünk mobil készülékeink segítségével. A Mediterranean Conference Centreben (MCC) nemrégiben megnyílt múzeum AR technológián alapuló élménnyel egészíti ki a kiállítást – köszönhetően egy európai uniós projekt támogatásának - és a látogatók így sokkal látványosabban ismerhetik meg a rendkívüli épület titkait. Mielőtt az épület, mint MCC a sziget egyik legtöbbet használt konferencia helyszíne lett, az épület kórház volt, amelyet a XVI. században még a Szent János rendi lovagok építettek és használtak. Története első 400 évében, mind a lovagok, mind a franciák, mind pedig az angolok idején kórházként működött. A brit uralom alatt egy ideig a Máltai Rendőrség főkapitánysága székelt termeiben, a II. világháború alatt pedig parancsnoki központ, majd gyerekszínház volt. 1979-től kezdték el rendezvény-, illetve konferenciahelyszínként használni.

A benne korábban is működő múzeum tovább fejlesztésével most sikerült talán legjobban bemutatni és feléleszteni a Sacra Infermeria igazi történetét. Az élmény elérése érdekében a XXI. század legmodernebb technológiáját alkalmazták, amelyet a látogatók mobileszközeinek segítségével könnyen elérhetnek. A mobilra letölthető applikáción keresztül a helyszíneket bejárva virtuálisan megelevenednek a múlt eseményei.  

Európa más múzeumjaival ellentétben a Sacra Infermeria bepillantást enged abba, ami volt, miközben megtartotta az épület jelenlegi konferenciahelyszínként történő használatát. Még a jegy megvásárlása előtt, egyszerűen az alkalmazás letöltésével - köszönhetően az új technológiának -, megismerhetjük például, hogy nézett ki a Csontkápolna - közvetlenül a Sacra Infermeria mellett -, mielőtt a második világháborúban elpusztult volna.


(forrás: www.visitmalta.com)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai