hirdetés
hirdetés

Már 61 koronavírus-fertőzött van a karantén miatt veszteglő óceánjárón

A vírusfertőzés miatt veszteglő hajón 2666 utas és 1045 fős legénység tartózkodik, összesen 56 országból. Három magyar is dolgozik rajta.

hirdetés

A Japánban, Jokohama partjainál karantén alá helyezett óceánjáró hajó újabb 41 utasáról állapították meg, hogy megfertőződtek az újfajta koronavírussal – jelentette pénteken a japán egészségügyi minisztérium. Így már 61-re emelkedett a számuk. A fertőzött utasokat – akik mind 20 és 80 év közötti felnőttek – Tokió és néhány közeli prefektúra kórházaiba viszik. A minisztériumi közlés szerint egyikük sem mutatja még a koronavírus okozta betegség tüneteit. Az újonnan fertőzöttnek nyilvánított utasok közül 21 japán, nyolc amerikai, öt-öt ausztrál és kanadai, illetve egy-egy Argentin és brit állampolgár van. Az óceánjáró fedélzetén 2666 utas és 1045 fős legénység tartózkodik, összesen 56 országból.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium tudomása szerint három magyar is dolgozik rajta. A Diamond Princess nevű üdülőhajót azután horgonyozták le, hogy kiderült: a korábban Hongkongban kiszállt utasok egyike megfertőződött a Kínai Hupej tartományban súlyos járványt okozó vírussal. Kacunobu Kato japán egészségügyi miniszter pénteki sajtótájékoztatóján leszögezte: mindent elkövetnek azért, hogy átfogó intézkedésekkel elejét vegyék a hajón a további fertőzéseknek. Hozzátette, hogy a kétheti karantén február 19-re kitűzött feloldását az eddig megállapított fertőzések nem befolyásolják. Eddig 31 515 embernél mutatták ki a vírusfertőzést a járvány kitörése óta. Péntekre virradóra Kínában 73 új halálesetet jelentettek az egy nappal korábbi adatokhoz képest, így már összesen 638 áldozata van a betegségnek, miközben a gyógyultak száma 1678.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai