hirdetés

MTÜ: megújult, díjnyertes magyar stand a frankfurti IMEX-en

Minden eddiginél nagyobb, 120 négyzetméteres standdal jelenik meg idén a Magyar Turisztikai Ügynökség az IMEX Frankfurton május 16. és 18. között. A berlini ITB-n díjnyertes magyar stand designját alapul véve egy újszerű standdal érkeztük Európa egyik legnagyobb hivatásturisztikai rendezvényére.

hirdetés

Az előzetes érdeklődések alapján a vásáron az idén kiemelt figyelemre számíthatunk Észak-Amerikából, az Egyesült Királyságból, Kínából, Oroszországból és Németországból.

Tavaly országos viszonylatban 27,6%-kal nőtt a hivatásturisztikai (MICE) rendezvények száma Magyarországon. A magyar standon az egyéni tárgyalásokon kívül csoportos prezentációkat is tartanak az MTÜ szakemberei. Az előzetes időpontfoglalásokból már a vásár előtt jól látszott, hogy idén kiemelt figyelmet kapunk Észak-Amerikából, az Egyesült Királyságból, Kínából, Oroszországból és Németországból, ezekből az országokból jelentkeztek be egyéni tárgyalásokra, csoportos prezentációkra pedig Svájcból, Németországból és Mexikóból érkeznek a magyar standra.

Idén megújult a stand kialakítása is, a berlini Nemzetközi Turisztikai Börze magyar standját vette alapul az MTÜ, amely ott és akkor megkapta a legjobb európai kiállítónak járó díjat. A 2017-es frankfurti vásáron az MTÜ mellett tizenhat társkiállító jelenik meg a magyar standon.

150 ország, 3500 kiállító

Az IMEX Frakfurton tavaly több mint 150 ország 3500 kiállítója fogadta a vásár közel 9000 látogatóját, köztük a 4000 szakmai vásárlót (hosted buyer), így joggal nevezhető a vásár Európa egyik legnagyobb hivatásturisztikai rendezvényének. Az IMEX online felületein előre tervezhető tárgyalások száma és a csoportos prezentációk száma elérte 67 ezret. 

Magyarország egyre népszerűbb konferenciahelyszín

Az MTÜ adatai szerint tavaly 27,6%-kal nőtt a Magyarországon szervezett hivatásturisztikai (MICE) rendezvények száma 2015-höz képest. A hazai megrendelők konferenciáinak száma 30,9%-kal, a nemzetközi rendezvények száma pedig 19,6%-kal nőtt az előző évhez képest. A rendezvények számánál még nagyobb arányban, 40,5%-kal nőtt a részvevők száma. Érdekes adat még az is, hogy minden ötödik nemzetközi konferenciát vidéki helyszínen rendeztek és nőtt a konferenciák hossza is: 2016-ban 2,8 nap volt az átlag. A helyszínek közül legnépszerűbbek a szállodák (75,8%), de kedveltek az egyetemek (8,8%) és a kongresszusi központok is (5,4%) is.

És hogy kik jönnek hozzánk legszívesebben? A nemzetközi rendezvények szervezőinek 12,6%-a brit, 9,8%-a amerikai, 8,8%-a német, a TOP 10-ben pedig ott vannak még a franciák, a belgák, az olaszok, a hollandok, az osztrákok, a svájciak és a csehek.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mit gondol az idei Utazás kiállításról?

Kiadónk társoldalai