hirdetés
hirdetés

Neurológusok: irány a tengerpart!

Egy tanulmány eredményei alapján kijelenthető, hogy azok az emberek, akik tengerek, óceánok közelében élnek sokkal jobb egészségnek örvendenek szárazföldi társaiknál. 

hirdetés

A Filantopikum az International Journal of Hygiene and Environmental Health tanulmányát idézve azt írta, a víz az egyik legfontosabb természeti és esztétikai elem, a nagy kiterjedésű vizek képesek megteremteni az emberben a nyugodtság érzését, a nap, a víz és a homok illata segít csökkenteni a felgyülemlett stresszt, és beindítja a kreatív energiákat.

A víz nyugtató ringása csökkenti a depresszió tüneteit, és felfrissíti a szellemi énünket, emellett a víz felébreszti bennünk az elemi ösztönöket, segítségével közelebbi kapcsolatba kerülhetünk a természettel, ezáltal sokkal toleránsabbakká válhatunk.

A vízparton űzött sportok sokkal jobban felpörgetik az anyagcserét, a napból nyert D vitamin támogatja az immunrendszert. A tengerpartok élménye teljes egészében feltölt, és a különböző keringési problémák tünetei is csökkenni látszanak.

(forrás: Filantropikum.com)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai