hirdetés
hirdetés

Sarki-fény, lávamezők, gleccserek, hal hallal és garantáltan sehol egy lélek se

Az idei turistaszezonra a koronavírus erősen rányomta a bélyegét, így nem könnyű eldönteni, utazzunk-e a nyáron, és ha igen, mi számít biztonságos úticélnak. Az izlandiak szerint hazájuk jó választás lehet.

hirdetés

Az Atlanti-óceán közepén fekvő szigetország június közepén nyitotta meg határait a turisták előtt, a szigorú karantén intézkedéseknek köszönhetően a legbiztonságosabb országok egyike. Például azért, mert Izland az egyik leggyérebben lakott ország Európában, 1 km2-re összesen három ember jut.

Fotó: Chris Lawton
Fotó: Chris Lawton

A nyitás óta kötelező tesztelés alá vetnek mindekit, aki a szigetországra érkezik. A tesztre a megérkezést követően a reptéren kerül sor, körülbelül 5 percet vesz igénybe, az eredmény pedig egy napon belül megvan, erről sms-ben tájékoztatnak a hatóságok.

Nemcsak a nagy, tágas nyitott terek, hanem egyedülálló természeti csodái miatt is Izland évek óta a világ egyik legnépszerűbb úticélja. Sarki-fény, lávamezők, gleccserek, smaragdzöld fennsíkok, vulkánok, drámai vízesések, mindez úgy, ahogy a természet évezredekkel ezelőtt megalkotta. A közvetlen Budapest - Reykjavík repülőjáratnak köszönhetően egyre több magyar turista is felfedezi magának a szigetországot.

„Míg a koronavírus miatt a népszerű turistacélpontul szolgáló országoknak újra kell gondolniuk turizmusukat, addig Izland ugyanazt tudja kínálni, amit eddig is: minőségi gasztronómiát különleges bárány és halételekkel, tágas-végtelen terekkel, és érintetlen természettel. Izlandon könnyedén tudsz utazni anélkül, hogy bárkivel is találkoznál, csak te vagy és a természet”, emeli ki Skorri Gíslason, a The Icelander Tours izlandi túravezetője, aki a skandináv nyelvek mellett magyarul is folyékonyan beszél. Aki 5 éve vezet Izlandra túrákat magyaroknak, és mivel már közel 15 éve él Magyarországon, igazi magyaros virtussal kalauzolja a turistákat a vikingek hazájában.

(forrás: Mittecommunications)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai