hirdetés
hirdetés

Segítség a földrengés után Albániának

November 26-án a hajnali órákban a Richter-skála szerinti 6,4-es erősségű földrengés rázta meg Albániát, amely halálos áldozatokat is követelt és több száz sérültet, valamint komoly anyagi károkat hagyott maga után.

hirdetés

Bár a rengést még Görögországban is érezni lehetett, a földmozgás főként az északnyugati területeket, a turisztikai szempontból jelentős Tiranát és Durrest érintette, a déli területekre nem volt kihatással. A helyreállítás szinte azonnal megkezdődött, és szerencsére a helyi szállodák többsége viszonylag sértetlenül vészelte át a természeti csapást, annak ellenére, hogy  akad olyan hotel is, amelynek épülete összeomlott – mondta el a Turizmusonline kérdésére Kovács Julianna, az Albán Turisztikai Hivatal hazai képviselője.

Albánia érdekében máris megmozdult a világ, és számos helyről érkezik segítség – Rita Ora albán származású énekesnő például „örökbe fogadott” egy családot és újjáépíti romokban heverő otthonukat. A helyi szállodák pedig a holtszezon miatti szabad szobáikban szállásolják el a károsult családokat.

Mivel az ilyen mértékű rengések nagyon ritkák – harminc éve alatt ez volt a legerősebb - a szakemberek szerint a következő években nem kell számítani újabb földmozgásra.

A szakember szerint mindez hosszú távon nem veszélyezteti az albán turizmus dinamikus fejlődését, de a felújításhoz minden támogatás jól jön. Aki segíteni szeretne, a https://e-albania.al/donate oldalon adakozhat a rászorulóknak.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk