hirdetés
hirdetés

Új kongresszusi központ épül Pozsonyban

Évek óta húzódik a pozsonyi Istropolis épületének sorsa, a jelenlegi állás szerint a tulajdonos fejlesztő teljesen elbontaná az egykori Szakszervezetek Házát, ismertebb nevén az Istropolist. A helyén multifunkcionális kulturális és rendezvényközpont épül, amit egy teljesen új negyed fog körbeölelni - írja az epiteszforum.hu.

hirdetés

Évtizedekig tartott a tervezési és megépítési szakasza a pozsonyi Szakszervezetek Házának, a végül 1981-ben megnyílt túlméretezett komplexum használata már korábban is problémát okozott, így a lebontása az utóbbi időszakban többször is felmerült Sok építész tiltakozott a lebontás ellen, szerintük ugyanis az épületegyüttes a szlovák főváros 20. századi modern építészetének egyik ikonikus eleme. A tulajdonos ingatlanfejlesztő úgy tűnik mégis a lebontás felé hajlik, a napokban megjelentek ugyanis a látványtervek az új épületről, ami még a 2017-ben kiírt területfejelsztési pályázat holland nyeretes tervezők (KCAP)elképzelését tükrözi.

A terület megvásárlásakor a fejlesztő Immocap vállalta, hogy megtartja a közösségi funkciókat, ha magát az épületet nem is. Ennek megfelelően a központba egy mutifunkcionális, koncertek, események és konferenciák rendezésére egyaránt alkalmas komplexum kerülne. A jelenlegi, 1200 fős nagyteremhez képest ez 3000 ülőhelyes kapacitású, álló elrendezésben pedig akár ötezer vendéget is képes lenne befogadni. A multifunkciós épület mögött lakótornyok épülnének a területen.

(forrás: portfolio.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai