hirdetés
hirdetés

Új tematikus évvel rukkolt elő Linz városa

Április 27-én mutatja be a felső-ausztriai Linz városvezetése az idei tematikus év turisztikai koncepcióját és programjait, amelyek fókuszában az életművészet áll – tájékoztatta szerkesztőségünket Kovács Balázs, aki GD Consulting cégén keresztül látja el Linz város bécsi és magyarországi képviseletét is. Kovács Balázs 2008-tól az idei év elejéig a Magyar Turizmus Zrt., majd a Magyar Turisztikai Ügynökség bécsi irodájának vezetőjeként képviselte a magyar turisztikai szakmát Ausztriában.

hirdetés

A 2009-ben Európa Kulturális Fővárosa (EKF) címet viselő, a „színes Duna”-menti város turizmusa hatalmas léptékben fejlődött az elmúlt években. Linz mára a kreatív városfejlesztés és jövőorientált turisztikai stratégiaképzés és kommunikációs gyakorlat területén számos nemzetközi elismeréssel és annál is több szakmai követővel rendelkező jó példává vált – amire érdemes a magyar turisztikai szakemberenek is odafigyelniük.

Az EKF cím után a Linz 2014-ben elnyerte az „UNESCO City of Media Arts” címet is, amely a jövőorientált kreatív városok hálózatába való aktív bekapcsolódást tette a város számára lehetővé. A kreatív városok hálózatába az UNESCO olyan városok felvételét támogatja, amelyek a film, zene, gasztronómia, design, kézművesség, kortárs irodalom és médiaművészetek területén egyaránt követendőt és maradandót alkotnak. Az elmúlt évtizedben Linzben kiemelt hangsúlyt kapott az élő kortárs művészetek támogatása, az EKF-projektet követően elkészült Európa legmodernebb Zeneszínháza (Musiktheater), itt található a jövő témáját körbejáró Ars Electronica Center, amelyek a város barnamezős kreatív fejlesztéseivel (pl.:Tabakfabrik) kiegészülve megteremtették az alpot a kreativitás és innovatívitás témák turisztikai fejlesztési koncepcióba való integrálásra. Ennek a lépcsőzetesen megterevezett folyamatnak idei mérföldköve az ÉLETMŰVÉSZET központú tematikus év meghirdetése, amely a Duna-menti metropoliszban megélhető életörömöknek az évszakok ciklusához időzített turisztikai csomagokba foglalását és piacra vitelét jelenti. A tavasz a szabadtéri fesztiválok és Duna-menti vizes élmények időszaka, olyan egyedi attrakciókkal, mint a „Mural Harbor” elnevezésű óriás szabad-téri graffiti-művészet kiállítás, vagy a „Bubbleday” wakebord fesztivál. A tavasz kiemelkedő programjaihoz tartozik még a "Nextcomic" és a „Crossing Europe Film” fesztiválok, vagy a „Tanzhafen” eseménysorozat. A nyár a gasztronómiai élvezetek időszaka, ahol Linzer-torta mellett a város gasztromómiai forradalmának legújabb vívmányaival találkozhatznak a városba látogatók, ahol a kulináris élvezeteket olyan kulturális programok egészítik ki, mint világsztárokat felvonultató „Klassik am Dom” szabadtéri koncertek, vagy a fiatalok körében népszerű Schäxpir fesztivál. Az ősz a város szülötte - Anton Bruckner - előtti tisztelgés jegyében telik, amely a Brucknerhaus elsőosztályú programjain és koncertjein keresztül élhető meg leginkább. A hidegebb napokra is számos testet-lelket melegítő programot kínál a város, bizonyítva, hogy az életörömök megélésenek lehetősége szinte korlátlan, s ennek tudatos megélése az igazi ÉLETMŰVÉSZET, ahogy ezt a 2017-es tematikus év megalkotói is megálmodták. A városban látógató turista az életörömökön keresztül a linziekkel együtt maga is megváltozik, s számos csodát élhet ál – ígérik a szervezők.

A programokról további infó a város honlapján, ide kattintva érhető el.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai