hirdetés
hirdetés

Átalakítási munkák a Hilton Hotel Budapestben

Eddig…

Ha jövőre is a várbeli Hilton Budapest Báltermében találkozik majd a hazai szállodások krémje az „Év Szállodása” díjkiosztója alkalmával, akkor már egészen más, megszépült, vadonatúj designba öltöztetett környezet fogadja a szakmai vendégeket. Hiszen idén folytatják azokat a nagy ívű átalakítási munkálatokat az ötcsillagos hotelben, amelyek 2015 elején kezdődtek, és amelynek első etapját tavaly tavasszal fejezték be. Az átalakítási, megújulási munkálatok eddig megvalósult és további részleteiről a ház igazgatójával, Árvai Zoltánnal beszélgetünk

hirdetés

Jártunk itt a felújítási munkák alkalmával. Akkor arra gondoltunk, biztos nem lennénk a ház direktora, menedzserei helyében…

Lehet, hogy furcsán hangzik, de engem egyáltalán nem zavartak, sosem zavarnak a felújítási munkák. Inkább izgalmas, szép időszakként élem meg a házunk életében, hiszen tudom, ennek eredménye lesz az, amit előzőleg csak a tervekben láthatunk, illetve a mai világban a belsőépítész által küldött anyagokban.

Beavatna minket is, ki és mit tett eddig a hotel átalakítása érdekében, illetve mi szerepel a további tervekben?

Egy neves angol belsőépítész-iroda, a Goddard Littlefair csapata Martin Goddard alapító-igazgató irányításával álmodta meg és hozta létre az új vendégterek megjelenési formáját. Adott volt a hetvenes években kialakított szállodai hall, amely ráadásul híres örökség, egy 13. századi domonkos kolostor, egy barokk homlokzat és egy 16. században épült jezsuita kollégium gyönyörű emlékeit is őrzi, és épületegyüttesében szervesen magában foglalja. A recepció, a társalgó, a lobby bár, az executive lounge, valamint három mintaszoba és az azokat összekötő folyosó területe volt az átalakítási munkálatok első célpontja, ezek a munkák zárultak tavaly, és a mintaszobák is jelzik: idén következik a folytatás.

Láttuk önt tavaly egy ütve fúróval a romos és szétvert recepció helyén…

Azért aggodalomra nincs ok, mert nem én végeztem a munkálatok oroszlánrészét, hanem hozzáértő szakemberek. Ahogy az éppen most zajló feladatok elvégzését is: tavasz végére remélhetőleg kész lesz a most teljes egészében lezárt északi szárnyban 136 szoba (ez kapacitásunk negyven százaléka), valamint az a buszos csoportok számára kialakított fogadótér, amellyel lényegesen megkönnyítjük majd a csoportos érkezés-indulás esetén a be-, illetve a kijelentkezést.

Ezt kifejtené kicsit bővebben?

A hozzánk érkező buszoknak a munkálatok befejeztével nem kell majd a sorompókon átjutva felkanyarodniuk a szálloda elé, hanem a nyugati várfalnál bejutnak közvetlenül az északi szárnyunk alatti részbe. Itt lesz a csoportos érkezési terület, ahol a vendégeink a közterületi forgalomtól elzártan, kényelmesen, a veszélyes helyzeteket elkerülve érkezhetnek, illetve indulhatnak tovább.

Ezek szerint amint tavasz végére befejeződik a szobák felújításának, valamint a csoportos érkezési területek kialakításának programja, elégedetten hátradőlhet majd…

Erről szó sincs. Hiszen ezt követően – 2016 decemberétől – következik a további 185 szoba felének teljes felújítása, átalakítása, amibe a lakosztályok átépítése is beletartozik, valamint a Bálterem és a különtermek kialakítása: testreszabott, elegáns vonalú, luxusdesignt felvonultató, nemzetközi Hilton új belsőépítészeti irányzat alapján. Majd a 2017 novemberétől a következő év áprilisig tartó etapban további szobák és a még felújításra váró különtermek következnek. Ha minden a tervek szerint alakul, 2018 májusától kezdve lehet majd valóban szó a Nagy Hátradőlés időszakáról, és végre csak az üzletmenetre koncentrálhatunk.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai