hirdetés
hirdetés

Termálfürdő és szálloda épül Fehérgyarmaton

Fürdővárossá fejlesztik a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Fehérgyarmat városát, ahol termálfürdő és szálloda is épül.

hirdetés

Az új fehérgyarmati gyógyfürdő részben a már meglévő strand területén épül, a wellness komplexum hasznos alapterülete 8515 m2 lesz, a beruházás számára újonnan kialakított új telek nagysága 29.899 m2, azaz mintegy 3 hektár - írja a Spabook.net,

A wellnesskomplexum bel- és kültéri medencékből, gyógyászati és wellnessrészlegből áll majd, és a részét képezi egy 72 szobás szálloda is 105 fős befogadóképességű konferenciateremmel és étteremmel.

A fürdő és a szálloda hűtés-fűtéséről termálvízre telepített, 10 Celsius fokos hőfoklépcsővel üzemelő hőszivattyús rendszer fog gondoskodni, amely a vonatkozó jogszabályokkal összhangban közel 0 energiafelhasználású épületet eredményez.


Jelenleg is működik fürdő a városban, amelynek 1000 méter mélyről érkező, 44 fokos vizét 2004-ben gyógyvízzé minősítették. A víz gyógyhatása főként mozgásszervi megbetegedések, krónikus nőgyógyászati, reumatológiai, ortopédiai panaszok enyhítésében segít, de jótékony hatást fejt ki balesetek, csontműtétek utáni rehabilitáció során, valamint csontritkulás és érbetegségek esetén is.

(forrás: Spabook)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai