hirdetés
hirdetés

Nagyszabású fejlesztésekkel készül Eplény a síszezonra

A létesítményt üzemeltető Síaréna Kft. 2017-ben egy négyévszakos fejlesztési programot valósít meg a magyar állam támogatásával. A beruházás bruttó összköltsége 516 millió Ft, melyből 150 millió Ft állami támogatás - tudtuk meg szerdán a Síaréna Kft-től.

hirdetés

Mint elmondták, a fejlesztések célja a kapacitás növelése és a négy évszakos működés. Bár az eplényi sícentrum Magyarország legnagyobb télisport létesítménye, a növekvő kereslet miatt további kapacitásbővítésre van szükség. A fókuszba a kezdő síelők és a családok kerültek, meghatározva a fejlesztések fő irányvonalát.

A program keretében épül meg az ország legnagyobb kezdő sípályája, és vele egy új kétüléses felvonó. A júniusban megkezdett munkák előkészítése már év eleje óta folyik. A meglévő négyüléses felvonó 2012 óta libegőként nyáron is működik, bringákat is lehet rajta szállítani. Az újabb ülőlift kapacitása szintén kihasználható a nyári félévben. Másfélszeresére növelik a hógyártó kapacitást. Fejlesztik még a parkolókat, a vendéglátóhelyeket, a pályakarbantartó gépparkot, valamint a síkölcsönzőben is nagymértékű beruházást hajtanak végre. A növekvő kölcsönzői és sípálya kapacitás révén még több kezdő befogadására lesz alkalmas a létesítmény.

Családok számára teheti Eplényt vonzóbbá a nyári attrakció, a Kaland Hegy. Az új arculat magában foglalja a libegőt, a kilátót, a kerékpáros pályákat, a tanösvényeket, az épülő játszóteret, a már elkészült mezítlábas ösvényt, valamint a kalandpályákat.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk