hirdetés
hirdetés

Tisztújítás a Turisztikai Tanácsadók Szövetségénél

Új tisztségviselőket választott április 29-i kögyűlésén a Turisztikai Tanácsadók Szövetsége (TUTSZ). Első ízben van női elnöke a szervezetnek dr. Jandala Csilla személyében.

hirdetés

A TUTSZ 2014. április 29-i közgyűlésén új elnökséget választott. A testületben kandidátusi tudományos fokozatú – és első ízben női - tisztségviselő (Dr Jandala Csilla), továbbá a tagság igényének megfelelően tanácsadói gyakorlati tapasztalatú - CMC (certified management consultant) - diplomás-szakember (Gomola Marius) is bekerült. Az eddigi titkár Bocsák László újbóli beválasztásával teljes elnökség erős szakmai hátterét adja a dinamizálásnak. A közgyűlés határozatban méltatta az eddig elnöki funkciót betöltő Dr. Puczkó László elnöki tevékenységének érdemeit, az eddigi alelnököt, Brachna Jánost a frissen alakított Termékfejlesztési Munkacsoport vezetésével bízta meg. Az új elnökség dr. Karsai Árpádot kérte fel a TUTSZ marketing tevékenységének ellátásával. A TUTSZ Elnöksége tagjaik közül 2 évre elnöknek Dr. Jandala Csillát választotta meg, alelnök Gomola Márius lett - tájékoztatta lapunkat a TUTSZ. 

Dr. Jandala Csilla a közgazdaságtudomány kandidátusa. 2012. júniustól az Edutus Főiskola megbízott rektora, tudományos és nemzetközi rektor-helyettese, a Turizmus Tanszék vezetője, főiskolai tanár. Korábban a Harsányi János Főiskola rektora, tanára, előtte a Veszprémi Egyetem Turizmus Tanszékének vezetője, az idegenforgalom és szálloda szak szakvezetője, egyetemi docens 1996-1997. között a Magyar Turizmus Rt. Kutatási és fejlesztési igazgatója. Több hazai és nemzetközi szakmai elismerés birtokosa.

Érdeklődési és kutatási területei: a turizmus makro- és mikroökonómiai összefüggései, a turizmus társadalmi, gazdasági alapjai, marketing: kereslet- és image-kutatás, integrált turizmus tervezés, fenntartható turizmus fejlesztés – Ökoturizmus, örökségturizmus, regionális turizmus fejlesztés, rurális turizmus turisztikai termékfejlesztés, közlekedés és turizmus összefüggései, fogyatékosok integrálása a turizmusba, turizmus oktatás, elmélet és gyakorlat összefüggései.

Dr. Jandala Csilla - Fotó: edutus.hu
Dr. Jandala Csilla - Fotó: edutus.hu

Gomola Marius alelnök a Horwath HTL turisztikai tanácsadó cég ügyvezetője. 1988-ban végezte el a torontói Ryerson University “School of Business in Hotel and Tourism Management” szakát. Szállodai vezetői gyakorlatát jelentős kanadai hotelláncoknál szerezte. 1992-ben csatlakozott a Horwath Consulting Hungary csapatához, amelynek 1995-ben partnere 2004-ben ügyvezető parnere lett. Közben speciális kurzusokat (ingatlanközvetítés, ingatlanüzemeltetés, átvilágítás) végzett el Európában és az Egyesült Államokban, 1996-ban pedig vezetői tanácsadói diplomát (Certified Management Consultant, CMC) szerzett. 1998-ban a kanadai KPMG LLP Corporate Finance – Hospitality, Leisure &Tourism részlegének a szállodaipari tevékenységéért felelős igazgatója lett. 2001-ben megalapította a torontói székhelyű, projektfejlesztésre specializált Hospitality Investment Advisory szervezetet, majd 2003-ban – a Horwath Consulting Hungary-val együttműködve –a Horwath Hotel &Leisure Project Development-et. Pályafutása során több mint 500 projektben vett részt a világ négy kontinensén. Szakterületei az átvilágítás, az akvizíciós és értékesítési stratégiák, az egyedi és portfolio-értékelések. Szintén nagy tapasztalattal rendelkezik a fejlesztési koncepciók kidolgozásában, a városi és üdülőingatlanok “best use” elemzéseinek elkészítésében. Marius Gomola számos úttörő projektet hozott tető alá a közép-kelet európai régióban. Eddigi ügyfelei közé tartozik többek között a Four Seasons Hotels &Resorts, a Fairmont Hotels &Resorts, a Hyatt International, Jumeirah Hotels & Resorts, az American General Hospitality/Interstate, a Rezidor SAS, a Corinthia Hotels International, a Marriott Hotels &Resorts, a Movenpick Hotels &Resorts, a Hard Rock Hotels, a Hilton International, a Ramada International, a Nomura, az EBRD, a Business Development Bank of Canada Buddha-Bar Hotels, TriGranit, OPIN és a Daewoo Corporation, számos közép-kelet európai és orosz bank, hazai és nemzetközi szállodaipari fejlesztő cégek.

Gomola Marius
Gomola Marius

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk