Összegzés: mi történt idén a hazai turizmusban?

Összegzés: mi történt idén a hazai turizmusban? 

A Turizmusfejlesztők és Tanácsadók Szövetsége évzáró december 13-i rendezvényén összegezte a 2023-as év eredményeit és tanulságait a turizmus szakmai partnerszervezetek megjelent képviselőivel kötetlen kerekasztalbeszélgetés formájában.
TUTSZ: így alakul az idei év második fele

TUTSZ: így alakul az idei év második fele  

Trendek és kilátások a szakmai szövetség megállapításai szerint: ahogy 2023. második felét látja a Turizmusfejlesztők és Tanácsadók Szövetsége (TUTSZ).
Operabejárás és adományátadás a TUTSZ Szalonon

Operabejárás és adományátadás a TUTSZ Szalonon 

A Turizmusfejlesztők és Tanácsadók Szövetsége (TUTSZ) csütörtökön átadta az összeget a Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) Alapítványának, amelyet egy akció keretében ajánlott fel a felsőfokú vendéglátó oktatás támogatásaként.
TUTSZ Szalon a Szent István-teremben

TUTSZ Szalon a Szent István-teremben 

A Turizmusfejlesztők és Tanácsadók Szövetsége soron következő szakmai Szalonját a Várkapitányság Nonprofit Zrt-vel közösen rendezte meg a közelmúltban.
TUTSZ: együttgondolkodás a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégiáról

TUTSZ: együttgondolkodás a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégiáról 

A TUTSZ október 1-én kerekasztal-beszélgetést szervezett a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030 felülvizsgált kiadásáról, amely Turizmus 2.0-ként vált ismertté.
Latin dallamokkal ünnepelt a 25 éves TUTSZ

Latin dallamokkal ünnepelt a 25 éves TUTSZ 

A Turizmusfejlesztők és Tanácsadók Szövetsége negyed évszázados fennállását ünnepelte múlt csütörtökön és hagyományteremtő céllal szakmai összejövetelt tartott TUTSZ Szalon néven.
"Sok az álprognózis, ami komoly károkat okozhat"

"Sok az álprognózis, ami komoly károkat okozhat" 

Holczerné Szentirmai Ágnessel, a Turizmusfejlesztők és Tanácsadók Szövetségének új elnökével beszélgettünk tervekről, covid-válságról, turizmusirányításról.
Új elnök a TUTSZ élén

Új elnök a TUTSZ élén 

2020. november 25-én a Turizmusfejlesztők és Tanácsadók Szövetsége tisztújító Közgyűlésén a tagok elnökké választották Holczerné Szentirmai Ágnest, a HON-IFO Üzletviteli Tanácsadó Kft. tulajdonos ügyvezetőjét, a szervezet korábbi titkárát.
Elemzés a turisztikai vállalkozókról: mit tudott meg a TUTSZ?

Elemzés a turisztikai vállalkozókról: mit tudott meg a TUTSZ? 

A Turizmusfejlesztők és Tanácsadók Szövetsége (TUTSZ) felmérést készített a koronavírus helyzet kapcsán a hazai turisztikai vállalkozók körében. Ebből közlünk most részleteket.
Jön a Turizmus Üzleti Bizalmi Index!

Jön a Turizmus Üzleti Bizalmi Index! 

A Turizmusfejlesztők és Tanácsadók Szövetsége (TUTSZ), ahogy arról már korábban hírt adtunk, „Diagnózisok a turizmus helyzetéről" címmel egy átfogó dokumentumot készít a turizmus ágazat jelenéről és elmúlt 10 évéről. Hagyományteremtő szándékkal objektív és átfogó értékelést kíván nyújtani a turizmus hazai szereplőinek a szektor helyzetéről. Teszi mindezt azzal a céllal, hogy Magyarország turizmusát befolyásoló trendek világosan meghatározásra kerüljenek, azok összefüggése és hatása a hosszú távú versenyképességre – az érthető korlátok mellett - egyértelművé váljon.

Változás a TUTSZ életében 

A 23 éves szakmai szervezet eddigi nevét a közgyűlés Turizmusfejlesztők és Tanácsadók Szövetségére változtatta, mivel a megalakulásuk óta eltelt több mint két évized alatt alapjaiban változott meg a társadalmi és gazdasági környezet, aminek következtében a tanácsadói tevékenységgel szemben is új elvárások jelentkeztek - tájékoztatott közleményében, pénteken a Szövetség. A TUTSZ rövidítés nem változik a jövőben - tették hozzá.

Ismét új kihívások előtt a TUTSZ 

Terézváros egy felkapott, új helyszínén, a Flow Specialty Coffee Bar & Bistro-ban tartotta éves közgyűlését a Turisztikai Tanácsadók Szövetsége (TUTSZ). A közgyűlésen áttekintették az elmúlt 2 év tevékenységét - tudtuk meg csütörtökön a Szövetség alelnökétől, Karsai Árpádtól.

Új kihívások előtt a Turisztikai Tanácsadók Szövetsége 

A 22 éve működő Turisztikai Tanácsadók Szövetsége (TUTSZ) a Kraft & Associates Irodájában tartotta éves közgyűlését.

Műhelybeszélgetés a TUTSZ és a balneológiai egyesület részvételével 

A keddi találkozón a Turisztikai Tanácsadók Szövetsége (TUTSZ) és a Magyar Balneológiai Egyesület közösen áttekintették az együttműködési lehetőségeket a hazai fürdők nyereségessé tétele érdekében.

Új titkár, új cím a Turisztikai Tanácsadók Szövetségénél 

Tisztújító közgyűlést tartott az 1995-ben alakult Turisztikai Tanácsadók Szövetsége, amely új titkárt választott és új címen található meg.

TUTSz-állásfoglalás: megváltoztathatók-e meccs közben a játékszabályok? 

Állásfoglalásban reagált a TDM-pályázatok tervezett visszavonása miatt kialakult helyzetre a Turisztikai Tanácsadók Szövetsége Egyesület (TUTSz) is.

Turisztikai tanácsadók nyílt levele 

Nyílt levelet írt a Turisztikai Tanácsadók Szövetsége (TUTSZ) dr. Ruszinkó Ádám frissen kinevezett turisztikai helyettes államtitkárnak, nyolc pontban foglalták össze a legfőbb tennivalókat.

Tisztújítás a Turisztikai Tanácsadók Szövetségénél 

Új tisztségviselőket választott április 29-i kögyűlésén a Turisztikai Tanácsadók Szövetsége (TUTSZ). Első ízben van női elnöke a szervezetnek dr. Jandala Csilla személyében.

Puczkó László lemondott 

A Turisztikai Tanácsadók Szövetsége Egyesület elnöki mandátumáról.

Szakmai párbeszédet és turisztikai szakállamtitkárságot sürget a TUTSz 

Állásfoglalást adott ki a Turisztikai Tanácsadók Szövetsége a magyarországi turizmus 2012. évi folyamatairól.

A Balaton versenyképességének nyolc pontja 

A Turisztikai Tanácsadók Szövetsége a turizmus szerintük legfontosabb területein a „Versenyképesség 8 pontja” címen szakmai vitát kezdeményez. A szakma minden képviselőjét, szakmai és civil szervezetét meghívják: gondolkodjanak együtt velük, fogalmazzák meg a gyakorlati lépéseket közösen.

Újabb szakmai szervezetekkel működik együtt a TMSZ 

A Turisztikai Managerek Szövetsége (TMSZ) a jövőben erőteljesen fokozni kívánja aktivitását. A szövetség ennek érdekében rendkívül fontosnak tartja, hogy a meghatározó szakmai szervezetekkel együttműködjön, együtt gondolkodjon.

Hungarikumok a turizmusban 

A Turisztikai Tanácsadók Szövetsége a turizmus szerintünk legfontosabb területein a „Versenyképesség 8 pontja” címen szakmai vitát kezdeményez.

Megvitatták a szakmai együttműködési rendszert 

A Turisztikai Tanácsadók Szövetsége (TUTSZ) 2012. április 19.-én tartotta soros közgyűlését a La Prima Fashion Hotelben. 

Hogy lehetnek versenyképesek a TDM-ek? 

A Turisztikai Tanácsadók Szövetsége a turizmus szerintünk legfontosabb területein a „Versenyképesség 8 pontja” címen szakmai vitát kezdeményez.

Öntsünk tiszta vizet a medencébe! 

A Turisztikai Tanácsadók Szövetsége a turizmus szerintük legfontosabb területein a „Versenyképesség 8 pontja” címen szakmai vitát kezdeményez.

A TUTSZ is véleményezte a turizmus törvényt 

A Turisztikai Tanácsadók Szövetsége is véleményezte a készülő turizmus törvényt. Az alábbiakban Dr. Puczkó László, a TUTSZ elnökének Dr. Nagy Róza közigazgatási államtitkárhoz írt levelét olvashatják teljes terjedelmében.

Megújult a TUTSz weboldala 

Teljesen átalakult és megújult a Turisztikai Tanácsadók Szövetségének honlapja, amelyet február 6-tól a http://tutsz.org.hu címen lehet elérni.

Óva intenek az önjelölt „tanácsadóktól” 

Tavaszi közgyűlésén két új alelnököt választott a Turisztikai Tanácsadók Szövetsége. Közleményük szerint egyre több önjelölt „tanácsadó” jelenik meg a piacon, ami mind a turisztikai szakma, mind pedig a megbízók számára egyre nagyobb kockázatot jelent.

TDM szervezetek – hol tartunk, és hogyan tovább? 

A Turisztikai Tanácsadók Szövetsége megmondja, hol tartanak most, és merre haladnak a TDM szervezetek.

A TUTSZ támogató javaslatai az Új Széchenyi Tervhez 

Nyolc pontban foglalta össze az Új Széchenyi Tervvel kapcsolatos támogató javaslatait a Turisztikai Tanácsadók Szövetsége (TUTSZ).
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!