hirdetés
hirdetés

Balatoni hajózás: járatcsökkentés és áremelés az új szezonban

Járatok ritkításával és tarifaemeléssel köszönti a szezont a Balatoni Hajózási Zrt.

hirdetés

A Balatoni Hajózási Zrt. új menetrendje szembe megy az annyit hangoztatott szezonhosszabbítással - írja a Balatontipp. Legalábbis ez derült ki a menetrendek Balatontipp által összeállított összehasonlításából.

A 2015-ös menetrendben az áprilisi és októberi időszakban három hajó ment végig a Siófok-Balatonfüred-Tihany útvonalon oda és vissza, és volt még egy plusz forduló Siófok-Füred-Siófok között. A hajóstársaság honlapján olvasható 2016-os menetrend szerint a kora tavasziként és késő ősziként besorolt áprilisi, illetve októberi hétvégéken naponta csak kettő hajó közlekedik oda és vissza a teljes útvonalon. Az új menetrendben csak április 30. és június 3., valamint szeptember 12. és október 2. között kapcsolódik be plusz két járat, amelyik már mind végigjárja a teljes útvonalat.

2015-ben Fonyódról is, Badacsonyból is négy-négy járat indult mindkét kikötőből a túlsó partra a hétvégi napokon, amíg az idei menetrendben csak kettő-kettő járat szerepel.

A következő járatok az idén Balatonboglár és Révfülöp között indulnak el a május 1. körüli napokban. Itt kisebb bővülés látható, mert a múlt évi május 23. helyett az idén már május 14-től napi járatra váltanak az addig csak a hétvégén közlekedő hajók.

A Fonyód motoros a tihanyi Öreg-kikötőben füredi háttérrel (Fotó: Győrffy Árpád / Balatontipp)
A Fonyód motoros a tihanyi Öreg-kikötőben füredi háttérrel (Fotó: Győrffy Árpád / Balatontipp)


A június elejétől július elejéig és augusztus 22-től szeptember 11-ig érvényes elő- és utóidényi menetrend többségében megegyezik az előző évivel.

A július 9-auguszt 21-ig érvényes főidényi menetrend szerint az idén már csak vasárnap jár az Aliga és Kenese között korábban péntek és vasárnap is közlekedő hajó.

A Siófok-Balatonfüred-Tihany útvonalon a tavalyi öt helyett hat járat közlekedik egy korábbi Siófok-Füred járat meghosszabbításával. Ugyanakkor egy délutáni Tihany-Siófok közvetlen járat megszűnik.

Az idén közvetlen járattal lehet majd végigjárni a Boglár-Lelle-Szemes-Tihany-Siófok útvonalat és visszafelé ugyanezt. Korábban ehhez Tihanyban át kellett szállni.

A kutatásból az is kiderül, hogy a legrövidebb járatokra az eddigi 1200 forint helyett 1300 forintot, a leghosszabb útra pedig a tavalyi 1800 forint helyett 2000 forintot kell fizetni. Egyes útvonalakon a távolsági zónák átalakítása miatt is lehet változás.

Az idén többet kell fizetni a sétahajózásért is. Tavaly egy órára 1600 forintért vitték a felnőtteket, idén 1800 forintot kérnek ugyanezért. A 700 forintos gyerekjegy pedig 800 forintra drágul.

Részletesebb információkért látogasson el a Balatontipp oldalára!

(forrás: Balatontipp.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk