hirdetés
hirdetés

Belvárosi hotelek tömkelege nyílik Budapesten

Egyszerre több hotelfejlesztés is elindult a budapest belvárosában. Korábban leginkább a külföldi befektetetők voltak aktívak, a mostani fejlesztéseket azonban – vélhetően az MNB növekedési hitelprogramja felhasználásával – már jórészt magyar cégek és magánszemélyek állják.

hirdetés

A Vörösmarty tér közelében, a Dorottya utcában indul egy háromcsillagos hotel építése hamarosan. A 120 szobás szállodát a Dorottya 8 Hotel Kft. hárommilliárd forintos beruházással alakítja ki egy egykori bérházból, a vállalat vezetője és résztulajdonosa Serfőző Péter. A Napi.hu értesülései szerint a magyar fejlesztők már megállapodtak egy nagy nemzetközi szállodalánccal az üzemeltetésről. A nyitás tervezett időpontja 2016 eleje.

Szintén két év múlva nyithat a közelben egy ötcsillagos hotel. A beruházó cég Bajka Zoltánhoz köthető. Bajka nem ismeretlen az ingatlanszakmában, számos beruházás fűződik a nevéhez, jelenleg az Evobank Zrt. igazgatósági tagja.

A Vigyázó Ferenc utcában egy négycsillagos butikhotel épül, amelynek neve Prestige Hotel Budapest lesz, ennek átadását jövő márciusra tervezik. A tulajdonos-fejlesztő az a Mazen Al Ramahi, aki már több hotelcéget is üzemeltet Budapesten, például a Dohány utcai Continental Hotel Budapestet is.

Az Andrássy út is szárnyal

A fejlesztések másik központja az Andrássy út környéke. A sugárút elején épül az A8 Palace Hotel Zrt. kivitelezésében egy négycsillagos hotel, amelyet az amerikai Continental Travel Group üzemeltet majd.

Az Andrássy úttal párhuzamos Révai utcában épül a Helvetic Clinics fogászati klinika-hotel együttes. A jövő nyáron nyíló komplexum építtetője a 60,5 millió forintos jegyzett tőkével rendelkező Helvetic Clinics Kft., melynek tulajdonosai magyar orvosok és a svájci HC Real Estate Holdings S.A., ügyvezetője pedig egy svájci (Etienne Henri Eugené Mouthon) és egy magyar (Lukács László) állampolgár.

A Bazilika tőszomszédságában, a Hercegprímás utca elején idén ősszel nyit a Hotel Ária. Az 52 szobás tematikus hotelt a szlovákiai magyar származású amerikai ingatlanfejlesztő, Henry (Imrich) Kallan cége, az IK Hotels Kft. építteti. Az Ária lesz a főváros első "tematikus" hotele, amelynek elsődleges célcsoportja a zenerajongó turisták.

(forrás: Napi Gazdaság)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk